4 Απριλίου 2020

Εικονικά τιμολόγια: Οι εταιρείες κολοσσοί ο τζίρος 45 εκ. ευρώ

Mεγάλη έρευνα για τα εικονικά τιμολόγια! Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” σχετικά με το κύκλωμα με επικεφαλής τον εγκέφαλο του Παραδικαστικού κυκλώματος Νο2 που εισέπραξε περί τα 22 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς μέσω εικονικών τιμολογίων και εταιρειών-φαντασμάτων. H δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας ανέδειξε άγνωστες πτυχές μιας υπόθεσης για την οποία ορισμένοι ήθελαν να μείνει στην αφάνεια. Εκείνο που προκαλεί όμως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό είχε πάρε δώσε και έστειλε εικονικά τιμολόγια και σε άλλες εταιρείες.

Πασίγνωστες εταιρείες, επιχειρηματικούς κολοσσούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τριετία 2011-13 εκδόθηκαν συνολικά περί τα 850 εικονικά τιμολόγια ενώ το ποσό το οποίο φέρεται να εισέπραξε η οργάνωση και εν τέλει διακινήθηκε από το τραπεζικό σύστημα ξεπερνά τα 45 εκ. ευρώ! Οπότε φαντάζεστε γιατί colpo grosso μιλάμε!  

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες αγνοείται η έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει το 2016 από την Οικονομική Αστυνομία κατά παραγγελία της Οικονομικής εισαγγελίας. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν πως μέχρι το τέλος του 2017 η έρευνα θα είχε ολοκληρωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σχετικά πορίσματα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της “ΜΠΑΜ” αλλά και του eReportaz καταγράφεται ο πλήρης τρόπος δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος καθώς οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει ακόμη και στη φυσική παρακολούθηση στενών συνεργατών του συγκεκριμένου πολιτικού μηχανικού. Είχαν αντιληφθεί, λοιπόν, ότι ένας συνεργάτης του ο οποίος διατελούσε χρέη οδηγού έκανε αναλήψεις μαμούθ από ATM με τα χρήματα να προέρχονται από τα εμβάσματα τα οποία εισέπραττε η συγκεκριμένη οργάνωση.

Περισσότερα προσεχώς!

Πηγή:
Ereportaz.gr