27 Σεπτεμβρίου 2020

Στην “Ευελπίδων” ο πατέρας της Βαλεντίν για να απολογηθεί

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα το πρωί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτού ο πατέρας της Βαλεντίν συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Βασίλη Νουλέζα.  Ως γνωστόν σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν και σε ακόμη έξι εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του πατέρα της 7χρονης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χωρά από κοινού με τον έναν εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων. Επίσης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τρία πλημμελήματα και συγκεκριμένα για παράνομη κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, πλαστογραφία και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Στους υπόλοιπους έξι συλληφθέντες της υπόθεσης ασκήθηκε δίωξη και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής.
IMG_3559

Όπως αποκάλυψε  στο eREPORTAZ ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλης Νουλέζας, ο πατέρας της Βαλεντίν πλημμυρισμένος από τύψεις  το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έστειλε δραματικό γραπτό μήνυμα όπου έλεγε ότι είναι σε δεινή ψυχολογική κατάσταση και σκεπτόταν ακόμη και την αυτοκτονία. 

Βαλεντίν
Ο πατέρaς της μικρής Βαλεντίν κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα

Μάλιστα σχεδίαζε να επισκεφθεί μαζί με τον συνήγορο του την Αστυνομία και συγκεκριμένα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών την Δευτέρα, πλην όμως προηγήθηκε η προσαγωγή του από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών όπου μετά από δύο ημέρες εξαντλητική εξέταση ομολόγησε την αλήθεια για τις συνθήκες εξαφάνισης.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο πατέρας της 7χρονης υποστήριξε ενώπιον των αρχών πως τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, οπού και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Όπως φέρεται να υποστήριξε, αυτή του ζήτησε και κανόνισε την μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως ο ίδιος συνόδευσε τη μικρή στο αεροδρόμιο. Υποστήριξε ότι το παιδί ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό μια γυναίκα φίλη, φίλης του.

Κατά τους ισχυρισμούς του, η μικρή ταξίδεψε στη Λιόν. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να μην ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση στις αρχές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η σύζυγός του είναι στη ζωή και ότι έμαθε πως είναι ζωντανή τον Μάρτιο του 2019, οπότε και αποφάσισε να μεταβεί στη Γαλλία για να την συναντήσει. «Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι», φέρεται ακόμη να υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η κόρη του γεννήθηκε στο Κογκό και πως ήρθε στην Ελλάδα μαζί της μέσω Τουρκίας.

 

Πηγή:
Ereportaz.gr