26 Νοεμβρίου 2022

Γεραπετρίτης: Επανέρχεται το επαγγελματικό ποδοσφαίρο

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι στις 25 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, κατόπιν της υπογραφής συνυποσχετικού FIFA-UEFA και του πρωθυπουργού της χώρας

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε -στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”- πως στις 25 Φεβρουαρίου, ημέρα επίσκεψης του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και του αντιπροέδρου της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, στην Αθήνα εκτιμάται ότι θα υπογραφεί με τον πρωθυπουργό το συνυποσχετικό για την αναρρύθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε, το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αποφασίσουν οι υπερκείμενες αρχές της UEFA και της FIFA, θα πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΠΟ σημειώνοντας ότι δεν επηρεάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Μίλησε ακόμα για ριζικές τομές που αφορούν την οργάνωση και την λειτουργία, τη χειραγώγηση , την εχθροπάθεια και τη βία και την διαιτησία. Για το ζήτημα της διαιτησίας ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα είναι πλέον ανεξάρτητη. Επανέλαβε ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες θα αποβάλλεται από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε, ακόμα, πως θα μπορούσαν να υιοθετηθούν καλές πρακτικές από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς ο αντιπρόεδρος της FIFA και πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας, με τον οποίο συναντήθηκε, έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας. Στόχος είναι, όπως είπε “να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο των πολλών φιλάθλων”.

Σε ότι αφορά την πολυϊδιοκτησία και την γνωμοδότηση της ΕΕΑ είπε πως η κυβέρνηση με τη νομοθετική πρωτοβουλία της δεν άλλαξε το υποκείμενο της παράβασης αλλά την ποινή του υποβιβασμού σε ποινή αφαίρεσης 5-10 βαθμών, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, για να μην διαταραχθεί το κλίμα της κοινωνικής συνοχής. Δήλωσε, επίσης, πως μετά την υπογραφή του συνυποσχετικού ο ρόλος του τελειώνει και θα αναλάβουν τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν όλες τις σχετικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες.

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή:
Ereportaz.gr