6 Απριλίου 2020

Κακλαμάνης: Εγκαταστάσεις πρώην ΠΙΚΠΑ

Η διαχείριση και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του πρώην ΠΙΚΠΑ, ξανάρχεται στο προσκήνιο των συζητήσεων στην Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή και αντιπρόεδρου της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθυμίζει ότι επί θητείας του στο Υπουργείο Υγείας είχε προχωρήσει στην απογραφή της και σημειώνει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα «λιμνάζει» από το 2017.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, «αν εξελισσόταν νομικά με την σύσταση ενός ευέλικτου φορέα ιδιωτικού δικαίου, με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, να αποφέρει σημαντικά κρατικά έσοδα, που θα μπορούσαν να διατεθούν για τους τομείς υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, “ανακουφίζοντας” παράλληλα και τα δημόσια ταμεία».

Στην ερώτησή του, ζητά -μεταξύ άλλων- να πληροφορηθεί αν έχει καταρτιστεί σχέδιο και προγραμματισμός από την νυν κυβέρνηση για την αποδοτικότερη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου, ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω σκοποί καθώς και πότε αλλά και με ποιο τρόπο θα υλοποιηθεί αυτό.

Μέσω της συγκεκριμένης διαχείρισης της εν λόγω περιουσίας του πρώην ΠΙΚΠΑ μπορεί να επιτευχθεί η απευθείας κάλυψη των κτιριακών αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, η ποιοτική αναβάθμιση των κτιρίων και η δημιουργία εσόδων μέσω της εμπορικής εκμετάλλευσης, τονίζει και προσθέτει πως η δημιουργία σταθερής ροής εσόδων από την ακίνητη περιουσία θα συμβάλλει στη σταδιακή μείωση της επιβάρυνσης του τακτικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων για δαπάνες των τομέων υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πηγή: CNN.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή:
Ereportaz.gr