8 Οκτωβρίου 2022

Στολίδι της Ορθοδοξίας:Εκδήλωση των Ελλήνων του Καΐρου για την αποκατάσταση του Ι.Ν Κων/νου & Ελένης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου (ΣΕΚ) παρουσίασε την πορεία των έργων αποκατάστασης του Κοινοτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Ομιλητής, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Μιχάλης Μπίσκος -Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της αποκατάστασης του Ναού, στην έδρα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα. 

Μία ξεχωριστή βραδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, για όσους Αθηναίους – Αιγυπτιώτες δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης και να θαυμάσουν την αποκατάστασή του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου και πολιτικός μηχανικός κ. Μιχάλης Μπίσκος, ο οποίος είχε την ευθύνη σχεδιασμού και επίβλεψης της αποκατάστασης του σημαντικού έργου, έκανε την παρουσίαση προβάλλοντας ένα σχετικό βίντεο με την εξέλιξη των εργασιών αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες.

Biskos.jpg

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από νωρίς. Στη ξεχωριστή βραδιά το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, κ. Κώστας Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Ένα από τα σημαντικότερα Χριστιανικά μνημεία της Αφρικής, ο Κοινοτικός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Ο Ιερός Ναός των Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο αποτελεί κόσμημα στην ψυχή των Αιγυπτιωτών και ένα από τα ιστορικά μνημεία του ελληνισμού της Αιγύπτου.

Ένα μνημείο που συνεχίζει να μεταδίδει το μήνυμα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου.

 

Πηγή