27 Σεπτεμβρίου 2020

Ποδόσφαιρο: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νικολαΐδης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση  με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ κλήθηκε για να συζητήσει θέματα τα οποία έχουν κάνουν με το κυβερνητικό πλάνο το οποίο εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, με αφορμή το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο πριν δύο ημέρες για μνημόνιο συνεργασίας με τις FIFA-UEFA ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει επανέναρξη. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος της παρουσίας του Ντέμη Νικολαΐδη στο Μαξίμου, καθώς στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για συναντήσεις με τις υπερομοσπονδίες από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η σύσταση του κλιμακίου που θα συναντηθεί με τις FIFA-UEFA αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται ο Ντέμης Νικολαΐδης να έχει ρόλο στην «ομάδα» που θα δημιουργηθεί ή ακόμα και να αποτελέσει την λύση κοινής αποδοχής στην προεδρία της ΕΠΟ.

Το κυβερνητικό σχέδιο, εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή με τις υπερκείμενες ομοσπονδίες, προβλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να διοικηθεί από μια νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για τουλάχιστον μια τριετία -ενδεχομένως και παραπάνω.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει στις FIFA, UEFA o Ντέμης Νικολαϊδης να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Πηγή:
Ereportaz.gr