31 Μαρτίου 2020

Προς διακοπή το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου;

Οι εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνουν να είναι καταιγιστικές.  Η εισήγηση της ΕΕΑ αρχικά θεωρήθηκε ότι μπορεί να άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.  Η κατάσταση όμως χειροτερεύει, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκέπτεται τη διακοπή του πρωταθλήματος.  Και μάλιστα με απόφαση του ιδίου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη σήμερα στις 18:30 στη Βουλή για το θέμα αυτό.

Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για το θέμα της μετατροπής του πιθανού υποβιβασμού των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης σε αφαίρεση βαθμών δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.  Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε στο ρεπορτάζ μας ότι “Σε πόλεμο μεταξύ βόρειων και νότιων οδηγεί η εισήγηση εισήγηση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) που προτείνει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μετά τις καταγγελίες του έκανε η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ περί πολυϊδιοκτησίας”.

Και το θέμα δεν σταματά μόνο στην αθλητική του διάσταση αλλά έχει και πολιτικές προεκτάσεις που δεν ξέρουμε που μπορούν να καταλήξουν.  Διαγράφηκε από την ΝΔ ο ευρωβουλευτής της κ. Θ. Ζαγοράκης, ο κ. Σαμαράς δεν πήγε να ψηφίσει στην Βουλή την τροπολογία για την αλλαγή της ποινής από υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών για τις ποδοσφαιρικές ομάδες, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη, τελικά ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε ότι η απουσία του από την ψηφοφορία για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο οφειλόταν σε προσωπικούς λόγους.  Έγινε αποδεκτή η εξήγηση του αλλά μετά κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού διέψευσαν την είδηση αυτή.

Και τέλος μην ξεχνάμε και τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ των ΠΑΕ και άλλων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, μελών της ΕΕΑ κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μαξίμου αποδέχθηκε την εξήγηση Σαμαρά

 

 

 

Πηγή:
Ereportaz.gr