Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣτΕ η Αικ. Σακελλαροπούλου

Η νεοεκλείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υπέβαλε τη Δευτέρα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα την παραίτησή της από την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η παραίτηση της κας Σακελλαροπούλου γίνεται μετά την επιλογή της από τη Βουλή, με 261 ψήφους, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κα Σακελλαροπούλου αναμένεται να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα αφότου δώσει θρησκευτικό όρκο σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας στις 13 Μαρτίου 2020 του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο ΣτΕ την κα Σακελλαροπούλου θα αναπληρώνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος Αθανάσιος Ράντος, έως ότου το υπουργικό συμβούλιο να επιλέξει τον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Ράντος είχε αναπληρώσει και πάλι την κενή θέση του προέδρου του ΣτΕ, όταν είχε παραιτηθεί, λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή του ο Νικόλαος Σακελλαρίου.

Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει τη διαδικασία πλήρωσης της κενής θέσης του προέδρου του ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης: Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

 

 

Πηγή:
Ereportaz.gr