28 Νοεμβρίου 2022

Η απάντηση Πατούλη για τη βασιλόπιτα των 10.800 ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής

Λίγες ώρες μετά την έκταση που έλαβε το ζήτημα της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας 12.000 ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έγγραφο στη Διαύγεια καταδεικνύει δαπάνη πολλών χιλιάδων ευρώ και για τη βασιλόπιτα της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως προκύπτει από το αντίστοιχο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια, στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη και διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 9.677,42€ συν ΦΠΑ για τη διοργάνωση εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, για την κοπή πίτας των υπαλλήλων στην Περιφέρειας Αττικής.

Η απάντηση προκάλεσε έντονες επικρίσεις και δημοσιεύματα, με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, να κάνει από τη μεριά του λόγο για λαϊκισμό, υπογραμμίζοντας πως η έγκριση της δαπάνης έγινε σε συνθήκες «απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας […] προς τιμήν των άνω των 1.800 εργαζομένων και των παιδιών τους».

Μάλιστα η περιφέρεια καταλήγει πως θα πραγματοποιήσει ξανά παρόμοια εκδήλωση με βασιλόπιτα , «κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική», επιρρίπτοντας τις επικρίσεις σε κομματικά κίνητρα.

Αναλυτικά η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής

«Λυπούμαστε που κάποιοι αντί να ασχοληθούν με την πραγματική αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία από την 1η Ιανουαρίου έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και έχει επικεντρωθεί στην άμεση εκτέλεση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο με στόχο την αύξηση της απορροφητικότητας, λαϊκίζουν.

»Γι’ αυτό, στο λαϊκισμό απαντάμε με τα εξής: Σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και με ομόφωνη απόφασή της η διαπαραταξιακή Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης προς τιμήν των άνω των 1.800 εργαζομένων καθώς και των παιδιών τους, της Περιφέρειας Αττικής.

»Καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια, το κόστος δεν ήταν 12000 ευρώ όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά 10.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Επίσης η εκδήλωση αυτή, ήταν γιορτή για όλους τους εργαζομένους και διοργανώθηκε σε συνεργασία μαζί τους. Δεν ήταν «η πίτα του Πατούλη», όπως κάποια μέσα αναπαραγάγουν αναληθώς.

»Το ποσό που διαθέσαμε αφορούσε το σύνολο της εκδήλωσης , από την ενοικίαση του χώρου και το κέτερινγκ, μέχρι και το προσωπικό που απασχολήθηκε για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών. Στην ίδια εκδήλωση μοιράστηκαν δωρεάν πάνω από 1000 δώρα στους μικρούς μας φίλους, που ήταν χορηγία γνωστής εταιρείας παιχνιδιών.

Επρόκειτο λοιπόν, για μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουν οι άνθρωποι μας, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών της Αττικής, αλλά και να καταστήσουν τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, Περιφέρεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, τόπο φιλικό στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα , στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των εισοδημάτων των κατοίκων της.

»Η αυτονόητη υποχρέωση μας να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τη δουλειά των ανθρώπων μας δεν μπορεί να ακυρωθεί , ούτε να αμαυρωθεί από κακόβουλα σχόλια και δημοσιεύματα. Ο φθηνός λαϊκισμός δεν θα περάσει. Την ίδια εκδήλωση θα την πραγματοποιήσουμε ξανά, κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική των όψιμων και κομματικά κατευθυνόμενων επικριτών μας».

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βορίδης: Πως θα πληρώσει την βασιλόπιτα του υπουργείου

Πηγή:
Ereportaz.gr