29 Μαρτίου 2020

Παρέμβαση για την ομολογία Κοντονή για τους Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ο οποίος μιλώντας στη «Δίκη στο OPEN» αναφέρθηκε στη νομοθετική αλλαγή επί των Ποινικών Κωδίκων.

Η εισαγγελέας Εφετών και εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το τμήμα της συνέντευξης του κ. Κοντονή, όπου χαρακτήρισε «στίγμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που πέρασε μέσα σ’ ένα βράδυ στη Βουλή και μετέτρεψε το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα».

Η κ. Σακελλαροπούλου σχημάτισε δικογραφία και τη διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη, προκειμένου να διερευνηθεί αν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, που στρέφονται κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μελών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν συναλλαγή τους με επιχειρηματίες, οι οποίοι ευνοήθηκαν από τη νομοθετική μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ο κ. Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, δεν αρνήθηκε ότι η ευνοϊκότερη διάταξη ήταν φωτογραφική.

Πηγή: dikisports.blogspot.com

 

Πηγή:
Ereportaz.gr