7 Αυγούστου 2020

Novartis: Και άλλους εισαγγελείς μάρτυρες φέρνει η κατάθεση Ράικου

Πλήρης επιβεβαίωση της Κυριακάτικης αποκάλυψης της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» σχετικά με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Την Κυριακή η εφημερίδα χαρακτήριζε ως κομβική την κατάθεση της ανώτερης εισαγγελικής λειτουργού καθώς θα άνοιγε το δρόμο και σε άλλους εισαγγελείς οι οποίοι φέρονται να έχουν υποστεί διώξεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σήμερα ερωτώμενη σχετικά η Ελένη Ραϊκου αποκάλυψε ότι βάσει όσων έχει πληροφορηθεί ενδεχομένως και ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου να έχει να συνεισφέρει σχετικά με τις ημέρες και τα έργα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. «Τον Ιανουαριο 2017 μας διαβιβάστηκε αναφορά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με συνημμένο πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής και την δανειοδότηση σε 100δες επιχειρηματίες χωρις να τηρούνται τα τραπεζικά κριτήρια. Ο Παπαγγελόπουλος με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να την κρατήσω και να μην την προχωρήσω και του είπα “δεν γίνεται».

Στην ερώτηση δε για το αν γνωρίζει άλλους εισαγγελείς που υπέστησαν τις παρεμβάσεις “Ρασπούτιν” απάντησε: “Και ο κ. Αθανασίου, ο οικονομικός εισαγγελεας μου εκμυστηρεύτηκε παρεμβάσεις”.

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

Πλέον μέλη της προανακριτικής χαρακτήριζαν ως μονόδρομο την κλήση του σκληρού και άτεγκτου Αθανασίου ο οποίος είναι από τους πλέον έμπειρους εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Αθανασίου στην Οικονομική Εισαγγελία είχε τοποθετηθεί ως επίκουρη και η Ελένη Τουλουπάκη προτού εκλεγεί (παράτυπα) ως εισαγγελέας Διαφθοράς. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η πιθανολογούμενη έλευση Αθανασίου στη Βουλή θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, καθώς και ο ίδιος φέρεται να πιέστηκε από τον Παπαγγελόπουλο προκειμένου να χειριστεί «με ιδιαίτερο τρόπο» υποθέσεις. Μια από αυτές αφορά ισχυρό οικονομικό παράγοντα της χώρας. Η κατάθεση της Ελένης Ράικου συνεχίζεται την Τετάρτη 15/1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαγγελόπουλος: Η κυρία Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί

Πηγή:
Ereportaz.gr