25 Ιουνίου 2022

Λιβύη: Τρεις άμαχοι νεκροί κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη

Τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη Λιβύη σε αεροπορικό βομβαρδισμό στα νότια της πρωτεύουσας Τρίπος, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA).

«Τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν από την αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του αλ Σαουάνι», που ελέγχεται από την κυβέρνηση στη Λιβύη, σε απόσταση 25 χλμ από την Τρίπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Αμίν αλ Χασέμι, ενώ ανακοίνωσε πως καταστράφηκαν και πολλά καταστήματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη κατηγόρησαν για τις επιθέσεις αυτές τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, διεκδικητή της εξουσίας και απόλυτου κυρίαρχου της Ανατολικής Λιβύης, δημοσιεύοντας στην σελίδα τους στο Facebook φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα καταστήματα.

Επιπλέον, οι κυβερνητικές δυνάμεις με ανακοινωθέν τους ενημέρωσαν πως σήμερα αιχμαλώτισαν 25 άνδρες των δυνάμεων του στρατάρχη.

Τα νότια προάστια της Τρίπολης αποτελούν το θέατρο σφοδρότατων μαχών από την έναρξη, στις 4 Απριλίου, της επίθεσης των δυνάμεων του Χάφταρ.

 

Πηγή: www.newsit.gr