Νέα Ζηλανδία: Στέρεψαν οι ελπίδες για επιζώντες. Σταματούν οι έρευνες στο νησί

Στέρεψαν οι ελπίδες για επιζώντες στο νησί Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία! Σταματούν οι έρευνες λόγω νέων εκρήξεων

Τραγωδία δίχως τέλος στο νησί Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία με τους νεκρούς να φτάνουν τους έξι από την έκρηξη του ηφαιστείου. Συνολικά 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ εξακολουθούν να αγνοούνται όμως σύμφωνα με την αστυνομία είναι νεκροί, ενώ περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τη χθεσινή έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία.photo Reuters

Η αστυνομία αύξησε σήμερα σε έξι από πέντε τον αριθμό των νεκρών αφού υπέκυψε ένας τραυματίας, ενώ η πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι αναγνωριστικές πτήσεις δεν δείχνουν πλέον σημάδια ζωής πάνω στο νησί, το οποίο έχει καλυφθεί από τις στάχτες.

Click4more: Νέα Ζηλανδία: «Σχεδόν βέβαιο» ότι οι 8 αγνοούμενοι είναι νεκροί! Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Την ίδια ώρα οι φόβοι για νέα έκρηξη του ηφαιστείου αποκλείουν την αποστολή στο νησί ερευνητικών ομάδων για τους οκτώ που εξακολουθούν να αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

“Το μέγεθος αυτής της τραγωδίας είναι συνταρακτικό”, δήλωσε στο κοινοβούλιο η πρωθυπουργός. “Σε αυτούς που έχασαν ανθρώπους ή αγνοείται κάποιος από την οικογένειά τους ή τους φίλους τους λέμε ότι συναισθανόμαστε τη λύπη τους και τον πόνο τους και είμαστε συντετριμμένοι”.photo Reuters

 

Η αστυνομία διευκρίνισε σήμερα ότι 47 άνθρωποι από διάφορες χώρες του κόσμου βρισκόντουσαν στο νησί Γουάιτ την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη. Είκοσι τέσσερις ήταν από την Αυστραλία, 9 από τις ΗΠΑ, 5 από τη Νέα Ζηλανδία, 4 από τη Γερμανία, 2 από την Κίνα, 2 από τη Βρετανία και 1 από τη Μαλαισία.

“Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπάρχει κανένας που να επέζησε πάνω στο νησί”, δήλωσε για τους 8 αγνοούμενους ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Ουέλινγκτον Τζον Τιμς.

Την ίδια ώρα ο Πίτερ Ουάτσον, ο επικεφαλής της κυβέρνησης στις ιατρικές υπηρεσίες, σημείωσε ότι οι πιο πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί εγκαύματα σε έκταση μεγαλύτερη από το 71% του σώματός τους και προειδοποίησε ότι μερικοί μπορεί να μην επιζήσουν.

Πηγή: www.newsit.gr