Αλέξης Γρηγορόπουλος: Μολότοφ, πέτρες και ένταση στα Εξάρχεια. video

Έντεκα χρόνια από την βραδιά που ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια συμπληρώνονται απόψε. Ειρηνικά ολοκληρώθηκε η πορεία στην μνήμη του, ωστόσο κάποιοι δείχνουν διατεθειμένοι να την αμαυρώσουν ξανά. Μολότοφ, ένταση και φωτιές στα Εξάρχεια, με χημικά απάντησε η αστυνομία. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr

Πριν ακριβώς 11 χρόνια, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα και ανήμερα της “μαύρης” επετείου, έγινε η καθιερωμένη πορεία στην μνήμη του, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως στα… Εξάρχεια, όπου αμέσως μετά ξεκίνησαν μικρής έκτασης επεισόδια με μολότοφ από τους γνωστούς – αγνώστους που δείχνουν διατεθειμένοι να αμαυρώσουν και φέτος την μνήμη του δολοφονημένου μαθητή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών ενώ και ο “Αίαντας” της ΕΛ.ΑΣ. είναι στην περιοχή.

Την ίδια ώρα “βροχή” μολότοφ είχαμε και στην Πάτρα και όλοι πλέον εύχονται να μην συνεχιστούν τα έκτροπα.Αλέξης Γρηγορόπουλος – Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Αλέξης Γρηγορόπουλος – “Αστακός” η Αθήνα

Με οδηγό τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η ΕΛ.ΑΣ. «κατεβάζει» στους δρόμους της Αθήνας 3.500 αστυνομικούς, ελικόπτερα, drones και… αύρες για να μη γίνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας 11 χρόνια μετά την ημέρα που ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Για την εφαρμογή των μέτρων χρησιμοποιούνται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρακολουθούν από κοντά τις πορείες, ενώ σε επιφυλακή είναι οι ΟΠΚΕ και η Ομάδα «Δράση». Ταυτόχρονα από την Ασφάλεια επιτηρούνται συγκεκριμένοι χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια, ενώ επιτήρηση από αέρος γίνεται με ελικόπτερα και drone της Αστυνομίας. Αλέξης ΓρηγορόπουλοςΑλέξης Γρηγορόπουλος

Στόχος να μην ανεβεί κανείς σε ταράτσα κτηρίου την οποία θα την χρησιμοποιήσει στην συνέχεια ως ορμητήριο για ρίψη μολότοφ και αντικειμένων εναντίων των αστυνομικών.

Πάνω από 3.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ακόμα και της Αντιτρομοκρατικής για συλλογή πληροφοριών, παίρνουν μέρος στα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων προγραμματισμένων και μη.Αλέξης Γρηγορόπουλος: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των συγκεντρώσεων, είναι όλη τη μέρα κλειστό το κέντρο της Αθήνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άρχισαν από τις 10 το πρωί και πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ απαγορεύσεις στην στάση και τη στάθμευση έχουν αρχίσει από τις 05.00 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι αύριο, Σάββατο, στις 07.00 το πρωί.

Στο διάστημα αυτό θα γίνουν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, και από 05.00 ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00 ώρα της 07.12.2019, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων:

Click4more: Ειρηνικά ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη Γρηγορόπουλου

• Λ. Αλεξάνδρας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ο αδικοχαμένος Αλέξης Γρηγορόπουλος…

• Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
• Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ο αδικοχαμένος Αλέξης Γρηγορόπουλος… Αλέξης ΓρηγορόπουλοςΑλέξης ΓρηγορόπουλοςΑλέξης Γρηγορόπουλος – Και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις συνεχίζονται

• Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.
• Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.
• Κόκκαλη, Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων.
• Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου,

Ο αδικοχαμένος Αλέξης Γρηγορόπουλος…Γρηγορόπουλος

• Μπουμπουλίνας
• Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Επίσης, η κυκλοφορία θα διακοπεί σε όλο τομήκος των οδών:
• Αθ. Διάκου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, Λ. Βασ. Αμαλίας, Τζωρτζ, Μπόταση, Κάνιγγος, Σολωμού, Καποδιστρίου, Χαλκοκονδύλη, Σπ. Τρικούπη, Θεμιστοκλέους, Εμμ. Μπενάκη, Ζωοδόχου Πηγής, Χαρ. Τρικούπη, Μαυρομιχάλη, Ιπποκράτους, Ασκληπιού, καθώς και στις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), Κάνιγγος και Εξαρχείων και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ.