Πέθανε η γηραιότερη εν ενεργεία ηθοποιός του κόσμου σε ηλικία 97 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών και ύστερα από 70 χρόνια σταδιοδρομίας στο σανίδι και στη μεγάλη οθόνη η ηθοποιός Στογιάνκα Μουτάφοβα.

Η ηθοποιός Στογιάνκα Μουτάφοβα θεωρείται θρύλος για το θέατρο και τον κινηματογράφο στη Βουλγαρία πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από 100 θεατρικά έργα και σε 30 ταινίες.

Γεννήθηκε στη Σόφια στις 2 Φεβρουαρίου του 1922. Με την ευκαιρία των 90ών γενεθλίων της η θρυλική ηθοποιός είχε παρουσιάσει το θεατρικό έργο “Κυρία Φυσική Καταστροφή” παίζοντας καθημένη και όρθια, όπου στηριζόταν σε μαγκούρα για να συνεχίσει. Ο ρόλος αυτός που ήταν ένας από αυτούς που την καθιέρωσε και χάρη σε αυτόν η ηθοποιός απέκτησε το προσωνύμιο “Κυρία Φυσική Καταστροφή”. photo Reuters

“Κυρία Φυσική Καταστροφή” είναι επίσης ο τίτλος της βιογραφίας που έγραψε για την Μουτάφοβα η κόρη της.

Στα 94 χρόνια της, η ακούραστη ηθοποιός άρχισε μια φιλόδοξη περιοδεία στη Bόρεια Αμερική και την Ευρώπη παίζοντας θέατρο στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τη Βρετανία, με στόχο και να συναντήσει Βούλγαρους του εξωτερικού.

“Έχω μια ιδιοσυγκρασία αλητόβιου” έλεγε ειρωνικά στην αυτοβιογραφία της. “Ποτέ δεν κουράστηκα να παίζω. Εγώ, ζω για το θέατρο”, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.photo reuters

Σήμερα, το εθνικό κοινοβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της. “Η Στογιάνκα Μουτάφοβα αποτελεί από μόνη της χρυσή εποχή του βουλγάρικου θεάτρου”, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ.

Πηγή: www.newsit.gr