Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή για τα ελληνοτουρκικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο και θα αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά. Σήμερα απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα. Ανυποχώρητη η Τουρκία για την συμφωνία με την Λιβύη.

Μήνυμα στην Τουρκία αναμένεται να στείλει από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μιλά στο πλαίσιο της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα στην Τουρκία μετά την έγκριση από την τουρκική βουλή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε με την Λιβύη και παραβιάζει ωμά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Click4More Σκληρές κουβέντες Δένδια μετά την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης – Εσκεμμένη πρόκληση και ωμή παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Σήμερα, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Η δημοσιοποίηση των συντεταγμένων της απόπειρας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης επιβεβαιώνει την ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και άλλων κρατών. Πέραν των ουσιαστικών της ελαττωμάτων, η απόπειρα αυτή είναι παράνομη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης σε διμερές επίπεδο, με τις χώρες της περιοχής, και σε περιφερειακό. Ως εκ τούτου καταδικάζεται απερίφραστα».Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή

Πηγή: www.newsit.gr