Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ήταν κοινή και συνειδητή απόφαση να "χωρίσουμε" με τη Μαρία» (Photos)

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μετά από μια σύντομη αποχή από την TV, επέστρεψε και ανέλαβε την παρουσίαση του «Divided» στον Alpha.

O παρουσιαστής σε πρόσφατη συνέντευξή του απαντά στις φήμες που θέλουν το «κόψιμο» του τηλεπαιχνιδιού, μιλά για την καλύτερη και τη χειρότερη τηλεοπτική του στιγμή, ενώ αναφέρεται και στον τηλεοπτικό χωρισμό με την Μαρία Μπακοδήμου.

Υπήρξαν φήμες για «κόψιμο» του «Divided.». Τι απαντάς;

«Η επίσημη ενημέρωση από το κανάλι είναι πως το παιχνίδι συνεχίζει. Ολα τα άλλα είναι παραφιλολογίες».

Έχετε συζητήσει με τον Alpha και για κάτι άλλο εκτός από το παιχνίδι;

«Προς το παρόν όχι. Υπήρξε η δική μου πρόταση για κάτι άλλο στην αρχή, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η στιγμή του. Συνεχίζουμε το παιχνίδι. Έχουμε προγραμματίσει αρκετά γυρίσματα».

Λοιπόν θα γυρίσω τον χρόνο πίσω. Αν έκανες μια γρήγορη αναδρομή, ποια θεωρείς πώς ήταν η καλύτερη τηλεοπτική σου στιγμή;

Το «ΤV Tiglon» στον Αlpha. Μια ομάδα με έμπνευση, μια παραγωγή που στήριξε πολύ την εκπομπή, με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολύ ωραία και πρωτότυπα θέματα. Συγκλονιστικό σκηνικό. Ξέραμε από την αρχή μαζί με το κανάλι τι θέλουμε να κάνουμε».

Και η χειρότερη;

Επίσης στον Alpha με την απογευματινή εκπομπή «Σιγά μην κάτσω να σκάσω». Εμείς εγκαινιάσαμε τότε την απογευματινή ζώνη με εκπομπή. Μέχρι τότε έπαιζαν σαπούνια, τηλενουβέλες… Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα απογευματινό πρόγραμμα, που όμως είχε πρόβλημα. Και εμείς φταίγαμε γιατί δεν ξέραμε καλά το προϊόν. Αμφιταλαντευόμασταν. Αυτό πιστεύω πως είναι το μεγάλο λάθος. Οταν κοιτάς την τηλεθέαση, αλληθωρίζεις. Δεν βλέπεις μπροστά. Δεν βλέπεις τι σου κάνει εσένα κέφι, τι σου ταιριάζει. Βέβαια υπήρξε τότε και η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αlpha με την είσοδο του RTL. Οι Γερμανοί δεν γνώριζαν καθόλου την ελληνική πραγματικότητα στην τηλεόραση. Ήμασταν λοιπόν σε ένα πρόγραμμα που είχε ήδη στηθεί, οι Γερμανοί ήθελαν κάτι άλλο και μπλεχτήκαμε πολλά πρόσωπα με διαφορετικές φιλοσοφίες. Μας κούρασε όλο αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που φύγαμε από το κανάλι. Δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε».

Με τη Μαρία υπήρξατε τηλεοπτικό δίδυμο για πολλά χρόνια. Ήταν δύσκολος αυτός ο τηλεοπτικός χωρισμός;

«Όχι, γιατί εγώ έκανα μια παύση. Δεν ήταν ότι την επόμενη τηλεοπτική χρονιά βρέθηκα μόνος μου σε κάποιο πρόγραμμα και δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ. Είχα τον χρόνο να το συνειδητοποιήσω. Όταν δουλεύεις με συγκεκριμένο τρόπο για πολλά χρόνια υπάρχει ένα ωστικό κύμα. Και αυτό σε παίρνει… Είχα λοιπόν τον χρόνο να το σκεφτώ και να το χωνέψω».

Ήταν κοινή και συνειδητή αυτή η απόφαση;

«Ναι, βέβαια».

Είναι και οριστικός ο τηλεοπτικός χωρισμός;

«Εγώ ποτέ δεν μιλάω για το μέλλον. Εάν υπάρξει κάτι το οποίο είναι δελεαστικό σε οποιονδήποτε τομέα, τότε θα το σκεφτώ. Για παράδειγμα και φέτος θα μπορούσα να μην κάνω τηλεόραση. Όμως και το πρότζεκτ μου άρεσε και ήμουν κι εγώ στην κατάλληλη διάθεση. Και το έκανα».

Είσαι και ως άνθρωπος έτσι; Δεν κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια;

«Όχι, δεν κάνω. Αλλά κάποια πράγματα τα προγραμματίζω. Τα ταξίδια μου για παράδειγμα. Δεν μπορώ να αντέξω άλλα πράγματα του τύπου «κλείνοντας τα 30 πρέπει να έχω κάνει αυτό» ή που γράφουν σε ένα χαρτί την Πρωτοχρονιά τον στόχο τους για το νέο έτος. Συνειδητά δεν το κάνω. Θέλω να αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να μπορεί να αποφασίζει και να αλλάζει γνώμη».

Δεν είσαι ισχυρογνώμων;

«Όχι, αν ο άλλος έχει καλά επιχειρήματα με πείθει. Το λέω και στους παίκτες του «Divided». Μιλήστε, εξηγήστε το και πείστε τον άλλον», είπε στο tv Έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr