6 Ιουλίου 2020

Γεωργιάδης: Στην Σύρο μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη

Μιλώντας στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο κ. Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα στους επενδυτές.

Στην Σύρο, μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, πηγαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σύρου.

Το είχε άλλωστε γνωστοποιήσει νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα του ετήσιου οικονομικού συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. “Σήμερα, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, τον κύριο Pyatt, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά δημοσίως για αυτή του την προσπάθεια, θα πάμε στο νησί της Σύρου για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων της Σύρου μέσω της ΟΝΕΧ, καθώς και τις 700 θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Και συζητούμε, επίσης, το ίδιο σχέδιο και για το ναυπηγείο της Ελευσίνας στους μήνες που έρχονται”.

Και όπως άλλωστε κάνει σχεδόν πάντα ο κ. Γεωργιάδης, ανέβασε την σχετική φωτογραφία στο Twitter:

Εξάλλου μιλώντας στο ίδιο Συνέδριο, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα: “Είμαστε θετικά διακείμενοι σε επιχειρηματικές δράσεις. Εννοούμε απολύτως όσα λέμε. Σεβόμαστε τα χρήματα και τον χρόνο σας και θα παράγουμε αποτελέσματα. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να έλθετε”.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις πολιτικές που υλοποιούνται τους τελευταίους πέντε μήνες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν αφήσαμε να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να κάνουμε κάτι και ήδη υπάρχουν πολλά πράγματα να σας δείξουμε που έχουν ήδη γίνει”.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό που έχει ξεμπλοκάρει, όπως είχε υποσχεθεί η ΝΔ πριν γίνει κυβέρνηση. Έχει πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο και είμαστε σε αναμονή του αποτελέσματος έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της κατασκευής στις αρχές του 2020 και έτσι να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας στους Έλληνες και τους επενδυτές, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό στην αρχή διότι ήταν πολύπλοκο θέμα, πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε και μια σειρά επενδύσεων που προχώρησαν τους τελευταίους μήνες.

“Η επένδυση στην Κασσιόπη στην Κέρκυρα, ξεκινά αυτό το μήνα. Η επένδυση στο Αφάντου στη Ρόδου, επίσης έχει δρομολογηθεί, ο αγωγός LNG στην Αλεξανδρούπολη έχει ξεκινήσει, όπως και ο διαγωνισμός για την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μπορεί και μέσα στην εβδομάδα αλλά σίγουρα μέσα στο μήνα ξεκινά ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ, ενώ ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα γίνει τον Ιανουάριο του 2020”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Πηγή: www.newsit.gr