19 Ιουνίου 2021

Κέρκυρα: Αίσιο τέλος για τον 41χρονο που εγκλωβίστηκε σε χαράδρα

Περισσότερες από 24 ώρες κράτησε η αγωνία για τον 41χρονο άνδρα που είχε εγκλωβιστεί από το πρωί της Τρίτης σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα. Η μαραθώνια επιχείρηση είχε αίσιο τέλος με τον άνδρα να σώζεται από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

Η επιχείρηση που στήθηκε στην Κέρκυρα για να βγει από τη χαράδρα ο 41χρονος ήταν τεράστια. Το έργο των διασωστών δεν δυσχέρανε μόνο το δύσβατο της περιοχής αλλά και οι κακές καιρικές συνθήκες, αφού η κακοκαιρία «Βικτώρια» σφυροκοπά το νησί των Φαιάκων.

Click4more: Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους – Η “Βικτώρια” χτυπάει Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Κρήτη – Ζημιές, κατολισθήσεις και πλημμύρες [pics, video]

Ο 41χρονος, υποσιτισμένος, καθώς τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από προχθές, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ φέρει τραύματα μόνο στο χέρι, τα οποία προφανώς προήλθαν στη προσπάθεια του να κρατηθεί, κατά την πτώση του στη χαράδρα.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης πήραν μέρος 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, η 5η ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση διάσωσής του που στήθηκε, από χθες το απόγευμα, από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, ήταν γιγαντιαία με τους πεζοπόρους πυροσβέστες να κρέμονται σήμερα από σκοινιά προκειμένου να φτάσουν στον 41χρονο και να τον ανεβάσουν από τον γκρεμό. Στη μεταφορά συνέδραμαν και άνδρες της ΕΜΑΚ, διασώστες, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής μέσα από απόκρημνα μονοπάτια, βοήθησαν και οι κυνηγοί της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, ο 41χρονος σώθηκε, πάρα τις ακραίες καιρικές συνθήκες που έπλητταν το νησί, με μοναδικό σκέπαστρό του έναν απόκρημνο βράχο και μερικά κλαδιά.

Πηγή: www.newsit.gr