5 Ιουλίου 2020

Καιρός – Βικτώρια: Σαρώνει την χώρα η κακοκαιρία.

Δείτε σε χάρτες το πέρασμα της Βικτώρια από την χώρα μας. Πότε θα περάσει από την Αττική. Θα ρίχνει καρέκλες από το κεντρικό ως το νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Μπορεί να μην είναι μετεωρολογική βόμβα όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αλλά η Βικτώρια ρίχνει όσο νερό δεν έριξε όλο το φετινό φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές και οι καταιγίδες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Βικτώρια» αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης, με έμφαση στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Click4More Καιρός: Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά – Νέες εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας [pics, video]

Μάλιστα, από το μεσημέρι όλα δείχνουν ότι θα σχηματιστεί μια σημαντική σε έκταση ζώνη σύγκλισης από το Κεντρικό έως το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα μεγάλης κατά τόπους έντασης. Η ζώνη αυτή σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα πολύ έντονα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν μετά το μεσημέρι τμήματα του νομού Αττικής και ενδεχομένως της πόλης της Αθήνας.Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις σε επιλεγμένα τρίωρα

πηγή: Meteo.gr

Πηγή: www.newsit.gr