9 Ιουλίου 2020

Καλαί: Διασώθηκε μετανάστης που φορούσε.. στολή σερφ.

Ένας μετανάστης με στολή σερφ διασώθηκε στα ανοικτά των ακτών του Καλαί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ενδέχεται να προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας.

Ένας μετανάστης, περίπου 30 ετών, «που φόραγε στολή σερφ», διασώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 11.11.2019, στα ανοικτά των ακτών του Καλαί (βόρεια Γαλλία), ενώ, όπως όλα δείχνουν, προσπαθούσε να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας, έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές.

Το πλήρωμα του φέριμποτ “Pride of Canterbury”, της εταιρείας P&O ferries, παρατήρησε τον νεαρό άνδρα γύρω στις 11.40 το πρωί ώρα Ελλάδας, ενώ κολυμπούσε σε απόσταση περίπου 20 χλμ από τις ακτές, στη συνέχεια γύρισε πίσω για τον «περισυλλέξει από τη θάλασσα», σημειώνεται σε ένα δελτίο Τύπου της λιμενικής αρχής της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας.

Έχοντας υποστεί «σοβαρή υποθερμία», ο 30χρονος διακομίστηκε με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας στο νοσοκομείο του Καλαί, διευκρίνισαν οι αρχές.

Από τα τέλη του 2018, οι απόπειρες διάπλου προς τη Βρετανία έχουν αυξηθεί στη Μάγχη, παρά τους κινδύνους που σχετίζονται με την πυκνότητα των δρομολογίων, τα ισχυρά ρεύματα και τη χαμηλή θερμοκρασία του νερού.

Τουλάχιστον 4 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους το 2019 επιχειρώντας τον διάπλου της Μάγχης.

Πηγή: www.newsit.gr