Συρία: Έξι άμαχοι νεκροί από παγιδευμένα οχήματα

Τουλάχιστον έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν ταυτόχρονα και συγκλόνισαν την πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης στη Συρία, δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, όλα παγιδευμένα, εξερράγησαν, το ένα σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης, ο πληθυσμός της οποίας είναι στην πλειονότητά του κουρδικός, και το άλλο κοντά σε σχολείο. Από τις εκρήξεις αυτές περισσότεροι από 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πυκνό καπνό να καλύπτει δύο σημεία όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις όπως και απανθρακωμένα αυτοκίνητα και διασώστες που μετέφεραν νεκρούς και τραυματίες. Εθελοντές της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. photo Reuters

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μερικές ώρες μετά την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος της σφαγής ενός ιερέα της πόλης και του πατέρα του που κατευθύνονταν στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία.

Καθ’όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης που ξεκληρίζει τη Συρία από το 2011, η πόλη Καμισλί, που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις, ήταν ο τόπος αιματηρών επιθέσεων, την ευθύνη για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο πόλεμος στη Συρία μετρά ήδη 370.000 και πλέον νεκρούς σε οκτώ χρόνια και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πηγή: www.newsit.gr