28 Μαρτίου 2020

Μεγάλη επένδυση της DHL Express στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Τη μεγαλύτερη επένδυσή της στη Βόρεια Ελλάδα, που θα ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η DHL Express Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής 5.000 τ.μ., που θα κατασκευαστεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2020 και με ορίζοντας ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Στις νέες εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν, επίσης και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη. Τη σύμβαση συνεργασίας, διάρκειας 10 ετών, υπέγραψε η DHL Express με την διαχειρίστρια εταιρεία Περιφερειακών Αεροδρομίων Ελλάδας, Fraport Greece, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Στόχος της νέας επένδυσης, αποτελεί η αναβάθμιση της παρουσίας της DHL Express στη χώρα, η συνεχής βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος για τους ανθρώπους της και η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πελάτες. Έτσι, οι πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις του χώρου λειτουργικών διεργασιών θα περιλαμβάνουν ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιάδρομους αυτόματης διαλογής που θα εξυπηρετούν έως και 2.000 αποστολές την ώρα. Θα υπάρχει, επίσης, χώρος εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης απ’ ευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της DHL, ενώ στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη, με σημείο εξυπηρέτησης για παραλαβή και παράδοση δεμάτων από το κοινό. Οι υπηρεσίες αυτές, ενισχύουν από τη μία πλευρά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της DHL Express και από την άλλη πλευρά την εξωστρέφεια του εξαγωγέα, του εμπόρου και του μικρομεσαίου επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας. Νέα εποχή για το «Μακεδονία» από τη Fraport

Η εν λόγω επένδυση υλοποιείται, στο πλαίσιο της στρατηγικής που χαράσσει η Fraport Greece για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων. Η διαχειρίστρια εταιρεία των Περιφερειακών Αεροδρομίων επενδύει 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνολικής έκτασης που θα ξεπερνά τα 34.033 τ.μ.. Η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού κατά 24.000 τ.μ. καθώς επίσης την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως: ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μετά και την ολοκλήρωση του μεγάλου κατασκευαστικού έργου, η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αερολιμένα Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου τόσο για την πόλη όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Να σημειωθεί, ότι η DHL Express Ελλάδας είναι η μόνη εταιρεία Ταχυμεταφορών με απευθείας πτήση σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το διεθνές δίκτυο 220 χωρών, γεγονός που ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας κ. Ελευθέριος Σαμαράς «Οι επενδύσεις και τα έργα που ενισχύουν και εξελίσσουν τις δυνατότητες της DHL Express Ελλάδας, συνεχίζουν να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού. Με συνέπεια αλλά και υπευθυνότητα ολοκληρώσαμε πριν από δυο χρόνια το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας μας, στα 40 χρόνια παρουσίας μας στη χώρα. Αυτή τη φορά, είμαστε εδώ, στη Θεσσαλονίκη, για την επόμενη μεγάλη μας επένδυση που θα δώσει μία δυνατή πνοή εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε περισσότερες από 220 χώρες που δηλώνει παρουσία η εταιρεία μας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell σχολίασε σχετικά «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διαχείριση και τον εκσυγχρονισμό των 14 αεροδρομίων, η αποστολή μας δεν είναι μόνο να βελτιώσουμε τις υποδομές και να αναβαθμίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά επίσης, να μετατρέψουμε τα αεροδρόμια σε πόλους ανάπτυξης και προόδου για τις περιοχές που υπηρετούν. Με την εξέλιξη του κατασκευαστικού μας προγράμματος να έχει φτάσει πλέον στο 78% ολοκλήρωσης για τα 14 αεροδρόμια στο σύνολό τους, ήδη,γίνεται φανερή η στρατηγική επιλογή πολλών εταιρειών να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εμάς και να αποτελέσουν μέρος αυτής της παραγωγικής διαδικασίας. Θα ήθελα να καλωσορίσω τη DHL Express Hellas – το κορυφαίο brand name στις μεταφορές – στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σημαντικό της έργο».

Πηγή: www.newsit.gr