13 Ιουλίου 2020

Μέρκελ – Σταϊνμάιερ για Χάλε: "Όχι στα εγκλήματα μίσους – Να προστατεύσουμε τους Εβραίους"

“Πρέπει να πολεμήσουμε τα εγκλήματα μίσους”, λέει η καγκελάριος Μέρκελ για τη ρατσιστική επίθεση στην πόλη Χάλε. “Να προστατεύσουμε τις ζωές των Εβραίων”, δηλώνει ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ.

«Η Γερμανία πρέπει να καταστείλει το μίσος, τη βία και την έχθρα», τόνισε την Πέμπτη (10.10.2019) η Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα αφότου ένας ένοπλος επιτέθηκε σε μια συναγωγή, σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες.

Θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολλά περισσότερα θύματα, αν ο φερόμενος ως δράστης, ο Γερμανός πολίτης Στέφαν Μπ., είχε παραβιάσει τις πύλες της συναγωγής στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας, εκτίμησε η Μέρκελ. Σοκ από το Χάλε!

«Είμαι κι εγώ, όπως εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία, σοκαρισμένη και αποκαρδιωμένη από το έγκλημα στη Χάλε», δήλωσε η καγκελάριος, καταχειροκροτούμενη κατά την ομιλία της στο συνέδριο ενός συνδικάτου στη Νυρεμβέργη.

«Όλοι γνωρίζουμε πως αποφύγαμε παρά λίγο μια τρομερή επίθεση εναντίον των ανθρώπων στη συναγωγή», συνέχισε. «Θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολύ περισσότερα θύματα».

click4more Γερμανός εισαγγελέας: «Ο δράστης του Χάλε ήθελε σφαγή και να βρει μιμητές»!

«Είμαστε ευτυχείς για κάθε συναγωγή, για κάθε εβραϊκή κοινότητα και για όλες τις ζωές των Εβραίων στη χώρα μας», είπε η Μέρκελ.

«Αυτό σημαίνει… πως οι εκπρόσωποι του κράτους πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα  προκειμένου να καταστείλουν το μίσος, τη βία και την έχθρα εναντίον ανθρώπων».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχε επισκεφθεί τη συναγωγή και είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους:

«Σήμερα είναι μια ημέρα ντροπής… Μας προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι μια επίθεση πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, μια χώρα με αυτή την ιστορία».

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας στη Γερμανία επιθυμεί η ζωή των Εβραίων να είναι μέρος αυτής της χώρας», είπε ο Σταϊνμάιερ. «Πρέπει να προστατεύσουμε τη ζωή των Εβραίων», πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsit.gr