9 Ιουλίου 2020

Τσακαλώτος ειρωνεύεται Μητσοτάκη: "Μάλλον έχει… μαγικό ραβδί για τον προϋπολογισμό".

Ειρωνικός Τσακαλώτος για Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι έχει… μαγικό ραβδί για τον προϋπολογισμό.

Με ανακοίνωσή του ο νυν τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζει την  ομιλία του πρωθυπουργού στο Athens Democracy Forum, αναφέροντας:

«Από την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στο Athens Democracy Forum καταλάβαμε τα εξής:

1. Ότι, με μαγικό ραβδί μπορείς να μετατρέψεις προς το τέλος της χρονιάς ένα δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση ούτε από την πλευρά των εσόδων ούτε από την πλευρά των δαπανών.

2. Ότι, παρά τα όσα έλεγε για το κοινωνικό μέρισμα (φιλοδωρήματα, δωράκια κ.λπ.) τώρα καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι σημαντική παρέμβαση «για τη στήριξη των ασθενέστερων».

3. Ότι η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των φορολογικών συντελεστών και δεν χρειάζεται ενισχυμένους ελέγχους. Οι συνήθεις φοροφυγάδες μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα έχουν παγώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, γιατί μόνο όταν οι πολίτες αισθάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη που θα επιτρέπει την ικανοποίηση των αναγκών τους, μπορούμε να προσδοκούμε και σε αυξημένη φορολογική συμμόρφωση, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: www.newsit.gr