25 Μαΐου 2020

Επίθεση στην Γερμανία: Ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα οι δράστες – Δυο νεκροί

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ένας από τους δράστες πυροβολεί.
Η επίθεση έγινε κοντά σε εβραϊκή συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας.
Πληροφορίες για μια σύλληψη.

Ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα και έτοιμοι για μάχη δυο ή και περισσότεροι δράστες αιματοκύλισαν την πόλη Χάλε της Γερμανίας. Η επίθεση έγινε έξω από Συναγωγή και οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή είναι συγκλονιστικές. Οι νεκροί είναι δυο και όπως όλα δείχνουν οι ένοπλοι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media αλλά και μεταδίδουν γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα είναι σοκαριστικές. Ένα βίντεο δείχνει έναν από τους δράστες να έχει βγει από το αυτοκίνητο και να πυροβολεί αδιακρίτως. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν έναν άνδρα επίσης ντυμένο με στρατιωτικά ρούχα να σημαδεύει και να πυροβολεί.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στην Mitteldeutsche Zeitung ότι η επίθεση έγινε έξω από τούρκικο εστιατόριο και έπεσαν και πυροβολισμοί μέσα από αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι έχει συλλάβει ένα άτομο ενώ οι συνεργοί του ακόμα αναζητούνται αφού διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που γίνεται μέσα σε λίγες ημέρες με άρωμα τρομοκρατίας στην Γερμανία. Η επίθεση έγινε κοντά σε Συναγωγή κοντά σε εβραϊκό νεκροταφείο στην πόλη Χάλε.Δείτε χάρτη της περιοχής

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πέταξαν και χειροβομβίδα σε εβραϊκό νεκροταφείο. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πιο ιερή ημέρα για τους εβραίους είναι το λεγόμενο Γιομ Κιπούρ.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χάλε», ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter. «Σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί. Οι φερόμενοι ως δράστες διέφυγαν με ένα όχημα. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες και ζητούμε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους». Η γερμανική υπηρεσία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανέφερε πως ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Χάλε έχει κλείσει.

Την είδηση για τους δύο νεκρούς επιβεβαιώνει και η τοπική αστυνομία, η οποία κάνει έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.Δείτε εικόνες από το σημείο της επίθεσης

 

Πηγή: www.newsit.gr