Βέροια: Εικόνες ντροπής και μια σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής τους – Μάχη παλιών και νέων

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διαμένουν στο camp, έκλεισαν τις πόρτες του στρατοπέδου απαγορεύοντας την είσοδο στους εργαζομένους, στους εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους ανθρώπους της ΜΚΟ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης…

Oι πρόσφυγες και μετανάστες αναφέρουν πως, οι εγκαταστάσεις στου στρατοπέδου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, αναγκάζονται να κοιμούνται πολλοί μαζί σε ένα δωμάτιο, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, δεν υπάρχουν αρκετές τουαλέτες για να εξυπηρετηθούν τόσοι άνθρωποι, ενώ αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο ακόμα και σε βρύσες έξω από τα σπιτάκια.

Επίσης, διαμαρτύρονται για την έλλειψη κλιματισμού και καθαριότητας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 50 νέες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών αναμένεται να μεταφερθούν στις Βαρβάρες.

Όπως μεταδίδει ο veriotis.gr, σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η είδηση για την έλευση επιπλέον 50 οικογενειών από τα hot spot της Μόριας που προσωρινά εγκαταστάθηκαν σε δομές της Νέας Καβάλας.

Το νέο αυτό ήταν που «ξεχείλισε το ποτήρι» και τους έκανε να ξεσηκωθούν με αυτό τον τρόπο, καθώς όπως καταγγέλλουν, μέσα στο χώρο του στρατοπέδου δημιουργήθηκαν τρεις καινούριες εγκαταστάσεις με κλιματισμό και περισσότερες ανέσεις, τις οποίες κρατούν… κλειδωμένες για τις νέες οικογένειες, αντί να μεταφερθούν εκεί όσοι διαμένουν υπό αυτές τις συνθήκες εδώ και 2 χρόνια.

Πηγή: www.newsit.gr