5 Ιουλίου 2020

Αυγενάκης: "Πρωτοφανές περιστατικό. Σε εξέλιξη έρευνα για σύλληψη των δραστών"

Σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το άθλιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, με την επίθεση στην ομάδας Κ-16 της σχολής των “ερυθρόλευκων” στην πόλη.

Η Γ.Γ.Α. πήρε θέση για το χθεσινό (08.09.2019) τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με την επίθεση που δέχθηκε το τμήμα Κ-16 του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι υπάρχουν συνεχείς επαφές του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Λευτέρη Οικονόμου.

Ολυμπιακός: Επιστολή στο υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Βάλτε τέλος στη γενικευμένη ανομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Παράλληλα, αφού σημειώνεται πως την Τετάρτη (11/9) θα υπάρξει συνάντηση με FIFA/UEFA ώστε να συσταθεί επιτροπή αντιμετώπισης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνωνΗ σχετική ενημέρωση…

“Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια οργανωμένη επίθεση δεκάδων οπαδών εναντίον 15χρονων ποδοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και πληροφορείται τις εξελίξεις της σχετικής έρευνας για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Το πρωτοφανές περιστατικό επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη προτεραιότητας, που έχει θέσει η Κυβέρνηση, για τα ζητήματα ασφάλειας στα γήπεδα και αντιμετώπισης της βίας, υπό το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Επίθεση στην Κ-16 του Ολυμπιακού: Ο προπονητής που χτυπήθηκε από θερμοκέφαλους αποκλειστικά στο newsit

Δρομολογείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή η πρώτη δέσμη μέτρων που είχε συναποφασιστεί και ανακοινωθεί προ ολίγων ημερών, στην κοινή σύσκεψη με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Υπογράφτηκε ήδη, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τελευταία ετήσια παράταση νομιμοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ολυμπιακός: Περιγράφουν την άνανδρη επίθεση χούλιγκαν στην Κ-16! video

Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν 100 εκατομμύρια από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του ΥΠΕΣ για τον εκσυγχρονισμό τους.

Επιπλέον, μεθαύριο Τετάρτη, σε συνάντηση με τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου, FIFA/UEFA, που αποδέχθηκαν σχετική πρόσκληση του κ. Αυγενάκη, θα συσταθεί επιτροπή αντιμετώπισης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων.”

Πηγή: www.newsit.gr