28 Μαρτίου 2020

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το αυτοβιογραφικό τραγούδι του «Διδυμότειχο Μπλουζ»

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε σήμερα (9 Σεπτεμβρίου) την τελευταία του πνοή και η είδηση του ξαφνικού θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Για ένα τραγούδι έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που έφυγε σήμερα από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.

Αυτό είναι το… «Διδυμότειχο Μπλουζ», το οποίο είναι αυτοβιογραφικό τραγούδι από την εποχή που ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πήγε στρατό.

Το τραγούδι «Διδυμότειχο Μπλουζ» σε στίχους του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου κυκλοφόρησε το 1991 και σημείωσε γρήγορα τεράστια επιτυχία, παρ’ όλο που στην αρχή προοριζόταν για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά τελικά το «Διδυμότειχο Μπλουζ» τραγούδησαν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιώργος Νταλάρας, γράφοντας μουσική ιστορία.

Ο Μαχαιρίτσας είχε πει : «Το τραγούδι αυτό είναι βιογραφικό κι αφορά την προσωπική μου ιστορία στο στρατό. Την διηγούμουνα μια μέρα στον Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλο και τ’ απόγευμα μου την έφερε σε στίχους! Ετοίμασα το δίσκο και περίμενα ότι θα κάνει κάποια επιτυχία ένα άλλο τραγούδι, το “Σε στυλ να μη ξεχνιόμαστε”. Όταν όμως ολοκληρώθηκε το “Διδυμότειχο Blues” και το τραγούδησα μαζί με τον Νταλάρα, είδα τις αντιδράσεις όλων στην εταιρεία, που έλεγαν ότι με το τραγούδι αυτό θα γίνει της κακομοίρας! Το είχε καταλάβει ο Μάτσας! Είχε και τρομερές εμπειρίες βέβαια αυτός. Εγώ δεν περίμενα τίποτα και γι’ αυτό ήμουν κι ελεύθερος. Κι όμως, ήταν καταιγιστική η επιτυχία του. Το “Διδυμότειχο Blues”, τώρα, μετά από τόσα χρόνια, το καταλαβαίνω, είναι ένα διαχρονικό τραγούδι κι ένα τραγούδι που δεν ξεφτίζει με τίποτα.»…

Πηγή: www.gossip-tv.gr