11 Αυγούστου 2020

Ερωτηματικά για τις συνθήκες θανάτου της Ανδριάνας – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος Λεχαινών…

Ο θάνατος της 19χρονης Ανδριάνας, της τυφλής κοπέλας που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της κλεισμένη σε ένα κλουβί στο "Ιδρυμα Αναπήρων Λεχαινών, έφερε και πάλι στο φως την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζονται τα "Ατομα με Αναπηρίες στη χώρα μας.

Η Ανδριάνα έσβησε ήσυχα και αθόρυβα στις 22/8/2019 δίχως να ζήσει ούτε μια στιγμή ελεύθερη. Η είδηση έγινε γνωστή, μέσω ανάρτησης στο social media από την Κίνηση Χειραφέτηση Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή. Κανένας, όμως, δεν μίλησε για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της Ανδριάνας, ένα θέμα το οποίο ανοίγει σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων του Ιδρύματος ΑμεΑ Λεχαινών.

«Η θανούσα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία κατά το τρέχον έτος την ανάγκασαν να νοσηλευτεί αρκετές φορές στο Γ.Ν. Πύργου», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στο Ίδρυμα δεν υπάρχει καν μόνιμος γιατρός (παθολόγος ή γενικής ιατρικής), με αποτέλεσμα όταν κάποιο άτομο αποβιώσει κανένας να μη ζητά εξηγήσεις για τα αίτια του θανάτου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatroepedia.gr

Πηγή: www.newsit.gr