26 Φεβρουαρίου 2020

Πόρος: Χωρίς ηλεκτροδότηση θα περάσει τη νύχτα το νησί

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα περάσει τη νύχτα ο Πόρος μετά την τραγωδία με το ελικόπτερο.
Όλο το βράδυ θα εργάζονται τα συνεργεία ώστε να αποκατασταθεί μέχρι το πρωί το πρόβλημα.
Στήθηκε έκτακτο Συντονιστικό Κέντρο το οποίο θα είναι ανοικτό όλο το βράδυ.
Ανοιχτή θα παραμείνει η γραμμή φεριμπότ που συνδέει τον Πόρο με τον Γαλατά.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα παραμείνει τη νύχτα ο Πόρος μετά το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο, από το οποίο έπαθε ζημιά το δίκτυο υψηλής τάσης της περιοχής. Με τον ερχομό της νύχτας, όσοι θέλησαν να απολαύσουν τη βόλτα τους δεν πτοήθηκαν, με αποτέλεσμα, όπως βλέπετε και στο video που εξασφάλισε το Grtimes.gr, πολύς κόσμος να κυκλοφορεί στο λιμάνι, ακόμη και με φακούς.click4more Πόρος: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου

Ο φωτισμός είναι ελάχιστος στον οικισμό και μόνο λίγες επιχειρήσεις, ενδεχομένως με τη χρήση γεννητριών, έχουν ρεύμα και λειτουργούν. Οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς εξαιτίας της βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, κάποιοι αναγκάστηκαν να πετάξουν ευπαθή προϊόντα που χρειάζονταν ψύξη, ενώ άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν διαθέτουν γεννήτρια. Όλοι ελπίζουν, αύριο να αποκατασταθεί η βλάβη, όπως δεσμεύτηκαν οι αρμόδιοι.

Και ενώ η εικόνα μπορεί να φαίνεται ρομαντική στο λιμάνι, το δυστύχημα με το ελικόπτερο μονοπωλεί τις συζητήσεις του κόσμου και επικρατεί σχετική «παγωμάρα»! Δείτε τα video του GrTimes.gr με εικόνες που τραβήχτηκαν πριν από λίγο:Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον Πόρο από την Πολιτική Προστασία

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες προκειμένου να μην διαταραχθεί η ζωή στον Πόρο, λόγω της βλάβης στα καλώδια της ΔΕΗ, από την πτώση του ελικοπτέρου, η οποία δεν αναμένεται να επιδιορθωθεί απόψε.

Ωστόσο, με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, ξεκίνησαν ήδη ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Με τον συντονισμό της ΓΓΠΠ, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα υλικά θα φτάσουν στον Πόρο γύρω στις 10 το βράδυ και θα δουλέψουν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να επανέλθει κανονικά το ρεύμα, ενώ για απόψε οι ανάγκες θα καλυφθούν από τις γεννήτριες.

Το Συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα μπορεί να απευθύνεται οποιασδήποτε πολίτης για οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά θα είναι διαθέσιμο όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μεταβαίνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί.ΔΕΔΔΗΕ: Εργασίες όλο το βράδυ

Οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί τον Πόρο από το Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του θα συνεχιστούν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης του νησιού. Στο μεταξύ, επισημαίνει πως με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται αυτή την ώρα προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου.

Ταυτόχρονα, όπως γίνεται γνωστό με την ίδια ανακοίνωση, τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που μεταφέρονται στο νησί, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

Πηγή: grtimes, ΑΠΕ-ΜΠΕ