Εκοιμήθη ο Γέροντας Νεκτάριος Μαρμαρινός

Εκοιμήθη σήμερα, Κυριακή 21 Ιουλίου ο πολιός Γέροντας και Επίτιμος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου Αρχιμ. Νεκτάριος Μαρμαρινός.

Ο μακαριστός Γέροντας Νεκτάριος υπήρξε μία χαρισματική μορφή, ήταν πνευματικό παιδί του Οσίου Ιερωνύμου Αιγίνης και αποφοίτησε από την ιερατική σχολή Κορίνθου.

Διάκονος χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Κορίνθου Μιχαήλ στον Ιερό Ναό της Παναγίας στον Συνοικισμό της Κορίνθου και στις 8 Νοεμβρίου 1945 χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης στον Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Το 1952 ίδρυσε την Ιερά Μονή του Αγίου Παταπίου, ενώ το 1977 ίδρυσε την ανδρική Μονή του Αποστόλου Παύλου στo όρος Γεράνεια, η οποία σήμερα είναι χωρίς μοναχούς και την ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου στο Μαλαγάρι της Περαχώρας, και την ανδρική Μονή των τριών Ιεραρχών στην Περαχώρα κοντά στο Λουτράκι.

Τιμήθηκε το 2006 από τον δήμο Κορινθίων με το χρυσό κλειδί της πόλης, για την πολυετή προσφορά του και επίσης τιμήθηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο με χρυσό μετάλλιο για το ιεραποστολικό του έργο.

Τέλος ο Γέροντας Νεκτάριος από το 1940 δίδασκε κάθε Κυριακή απόγευμα σε κατηχητικά μαθήματα στο Πνευματικό κέντρο της εκκλησίας της Παναγίας στο Συνοικισμό.

Πηγή: Romfea.gr

KODAK Digital Still Camera