8 Ιουλίου 2020

Γκάτσος: Τα τραγούδια του “κατέκτησαν” το Χάρβαρντ.

Νίκος Γκάτσος, ένας από τους κορυφαίους στιχουργούς στην ιστορία της Ελλάδας. Τα τραγούδια που φέρουν τη σφραγίδα του πέρασαν τον Ατλαντικό και “κατέκτησαν” το διάσημο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Μια βραδιά γεμάτη με τραγούδια που δημιούργησε ο Νίκος Γκάτσος διοργανώθηκε στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ σε συνεργασία με την ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Η εκδήλωση με τίτλο “Nikos Gatsos: Music for a Better Day” πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για τον Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Μήνα στην αμερικανική πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται, ότι το διάσημο εκπαιδευτικό ίδρυμα απέκτησε πρόσφατα το αρχείο του Έλληνα ποιητή.

Τα τραγούδια ερμήνευσε η Μαρία Αναστάση – Πασχαλίδου, με συνοδεία στο πιάνο από την Αφροδίτη Μητσοπούλου, ενώ η ποιήτρια και σύντροφος του Νίκου Γκάτσου, Αγαθή Δημητρούκα, πλαισίωσε τη μουσική με απαγγελίες αποσπασμάτων από το έργο του Έλληνα δημιουργού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Δημητρούκα είχε την ευκαιρία να ρίξει φως στην ιστορία της δημιουργίας ορισμένων από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού 20ου αιώνα.

Τέλος, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο διευθυντής του κέντρου του Χάρβαρντ Γκρέγκορι Νάγκι, αλλά και ο εκπρόσωπος της ελληνικής Πρεσβείας Αχιλλέας Ρακίνας.

Πηγή: www.newsit.gr