13 Ιουλίου 2020

Athens Pride 2019: Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία – video

Με κεντρικό σύνθημα “Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία”, το φετινό Athens Pride διοργανώνεται το Σάββατο, 8 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος, σε μια χρονιά ορόσημο για το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση των ΛΟΑΤΚΙ+ στο μπαρ Στόνγουολ της Νέας Υόρκης ενάντια στην ομοφοβική και τρανσφοβική αστυνομική βία, και 15 χρόνια […]

Με κεντρικό σύνθημα “Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία”, το φετινό Athens Pride διοργανώνεται το Σάββατο, 8 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος, σε μια χρονιά ορόσημο για το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση των ΛΟΑΤΚΙ+ στο μπαρ Στόνγουολ της Νέας Υόρκης ενάντια στην ομοφοβική και τρανσφοβική αστυνομική βία, και 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ γίνεται σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την τραγική δολοφονία του κουίρ ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

https://www.facebook.com/athenspride/videos/329817634392636/

Σήμερα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, όπου έγινε η παρουσίαση του συνθήματος του φετινού Athens Pride και των εκδηλώσεων του Pride Week, η Άντρεα Γκίλμπερτ, ψυχή της οργανωτικής επιτροπής από την πρώτη διοργάνωση το 2005, εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη γιγάντωση της εκδήλωσης, που πέρσι ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως είπε.

“Οι νόμοι γίνονται σε κλειστές αίθουσες, αλλά τα γεγονότα που ωθούν τους νόμους, η επανάσταση, γίνονται πάντα στο δρόμο. Και γι’ αυτό για μένα προσωπικά το πράιντ είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, γιατί είναι διαδήλωση, εκδήλωση, παρουσία στο δρόμο.

Πέρσι μας απασχόλησε η έννοια των ασφαλών χώρων. Όμως, διάφορες εξελίξεις, ανάμεσα στις οποίες το τραγικό γεγονός του Ζακ, οι χώροι δεν είναι ασφαλείς, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία στους δρόμους”, σημείωσε.

Πηγή: www.newsit.gr