7 Αυγούστου 2020

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Ο έρωτας με έχει απογειώσει»

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μίλησε για τον έρωτα και εξήγησε τι είδους συναίσθημα είναι για εκείνη.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμη στην τηλεόραση και αποκάλυψε αν της λείπει, ενώ θυμήθηκε την εποχή όπου έπαιζε στη Λάμψη.

Από τις 8 Μαίου θα σας βρίσκουμε στο θέατρο Αλ­μα στο έργο του Κώστα Ταχτσή «Το τρίτο στεφάνι». Ποιο ήταν το δέλεαρ νια να κάνετε αυτήν την παρά­σταση;

Το έργο ολόκληρο, που ουσιαστικά είναι μια τοιχογραφία της Ελλάδας, των χαρακτήρων της και των ιστορικών στιγμών της, μέσα από την αφήγηση ουσιαστικά μιας γυναίκας, της Μίνας.

Είναι ένας δύσκο­λος μονόλογος;

Θεωρώ ότι είναι ένας μο­νόλογος όπου υπάρχει βαθμός δυσκολίας μεγαλύτερος απ” ό,τι σε ένα έργο συ­νόλου. Στην ουσία δεν έχεις να πιαστείς από πουθενά. Εί­σαι μόνος σου και οφείλεις να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Αλλά από κει και πέρα θεωρώ ότι όταν το έργο είναι τόσο καλό, σε συνεπαίρνει και μπαίνεις με πολύ κέφι και το κάνεις όλο αυτό.

Υπάρχει κάποια ηρωίδα που θα θέ­λατε να παίξετε στη συνέχεια;

Είναι πάρα πολλές. Θα ήθελα να παίξω σί­γουρα Τένεσι Ουίλιαμς, μια και έχω την αί­σθηση ότι είμαι κοντά σε κάποιες από τις ηρωίδες του. Εχει δρομολογηθεί κάποια στιγμή να κάνουμε τη «Μαντάμ Μποβαρί» του Φλομπέρ, που θα είναι και η πρώτη φο­ρά που θα ανέβει στην Ελλάδα.

Στον αντίποδα των παραπάνω πώς βλέπετε την τηλεόραση σήμερα;

Έχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον στο κομμά­τι της μυθοπλασίας που με αφορά άρχισαν να γίνονται προσπάθειες πολύ πιο σοβαρές απ” ό,τι πριν. Και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανιστήκατε στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου» που είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;

Ήταν λίγο μαγικά τότε τα πράγματα. Εγώ έπαι­ζα σε ένα σίριαλ που είχε 70% τηλεθέαση. Ήταν πολύ καλές οι συνθήκες των γυρισμάτων. ‘Ηταν εξαιρετικές οι αμοιβές. Ήταν ένα άλλο τοπίο.

Η τηλεόραση σας λείπει;

Ναι, μου λείπει. Θα ήθελα να κάνω ξανά κάτι που θα μου άρεσε στην τηλεόραση.

Μεγαλύτερες χαρές έχετε γευτεί στο θέ­ατρο ή στην τηλεόραση;

Το θέατρο θεωρώ ότι είναι για όλους τους ηθο­ποιούς η μεγαλύτερη αγάπη μας. Αλλά π τηλε­όραση επίσης εμένα μου έχει προσφέρει πάρα πολύ μεγάλες χαρές, γιατί έχω κάνει σειρές τις οποίες έχω αγαπήσει πραγματικά και κάθε φορά που τις βλέπω σε επανάληψη χαίρομαι ιδιαίτερα.

Τι σας ενοχλεί;

Με ενοχλούν η αγένεια και η αναισθησία των ανθρώπων.

Ο έρωτας σας έχει βασανίσει;

Ο έρωτας με έχει απογειώσει. Δεν τον θεωρώ βάσανο τον έρωτα. Τον θεωρώ ένα συναίσθημα μαγικό που το μόνο που κάνει, και πολύ καλά κάνει, είναι να σε βγάλει από τα όρια σου προ­κειμένου να βιώσεις καταστάσεις διαφορετικές. Μπορεί να σε πληγώσει καμιά φορά, αλλά και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Αλλά χωρίς έρωτα δεν νομίζω ότι έχει μεγάλο νόημα η ζωή μας.

Προδοσία έχετε νιώσει από φίλους;

Ναι, έχω νιώσει. Για μένα ήταν κάτι πολύ σκλη­ρό αυτό. Γιατί θεωρώ ότι η φιλία είναι ένας πο­λύ ιερός δεσμός μεταξύ ανθρώπων. Και όταν διαρραγεί αυτός ο δεσμός, και μάλιστα με μια προδοσία, για μένα είναι μεγάλο το σοκ. Οπότε πραγματικά σοκαρίστηκα όταν προδόθηκα από μια φίλη μου, αλλά συγχωρείς και πηγαίνεις πα­ρακάτω.

Τι επάγγελμα θα ασκούσατε αν δεν ήσα­σταν ηθοποιός;

Με ιντριγκάρει το επάγγελμα του πιλότου.

Πηγή: Tv Έθνος

Πού ψηφίζω 2019: Μάθε με ένα κλικ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019