7 Ιουνίου 2020

Μυτιλήνη: Αντιδράσεις για τη μεταφορά 56 μεταναστών από τη Σάμο – Το σκεπτικό της απόφασης.

Οι μετανάστες πέρασαν στη Σάμο από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Αποφασίστηκε να μεταφερθούν και λίγες ώρες αργότερα έφτασαν στη Μυτιλήνη…

Αντιδράσεις στη Λέσβο προκαλεί η μεταφορά 56 ατόμων που έφθασαν χθες το πρωί (18-04-2019) με βάρκα στη Σάμο από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν, αργά χθες το απόγευμα, με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη.

Όπως έγινε γνωστό επιλέχθηκε να μεταφερθούν στη Μυτιλήνη, προκειμένου να καταθέσουν αίτημα ασύλου, αφού στη Σάμο, το εκεί Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού φιλοξενουμένων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υποδοχής, ακόμα και ενός μικρού αριθμού αιτούντων άσυλο.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία απέστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, επιστολή με την οποία επισημαίνεται «για μία ακόμη φορά η άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου «πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν».

Πηγή: www.newsit.gr