31 Μαΐου 2020

Ιταλία: Απορρίφθηκε εισαγγελικό αίτημα για παραπομπή Σαλβίνι σε δίκη

Η ιταλική γερουσία απέρριψε εισαγγελικό αίτημα για παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Το εισαγγελικό αίτημα έκανε λόγο για παραπομπή του Ματέο Σαλβίνι σε δίκη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, και παράνομης κράτησης μεταναστών.

Συγκεκριμένα η εισαγγελία του Παλέρμο είχε ξεκινήσει έρευνα για στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κράτηση προσώπων κατά του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος αρνιόταν επί δέκα ημέρες τον περασμένο Αύγουστο να δώσει άδεια σε περίπου 170 μετανάστες να αποβιβασθούν στο ιταλικό έδαφος από σκάφος της ακτοφυλακής που τους είχε διασώσει.

Οι δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει από το κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του για να πραγματοποιηθεί η δίωξη, ομως σήμερα η Γερουσία απέρριψε το εν λόγω αίτημα, κάνοντας λόγο για ενέργεια υπέρ του εθνικού συμφέροντος από τον Σαλβίνι.

«Ελπίζω κανείς σε αυτή εδώ την αίθουσα…να μην έχει δυσκολία να αντιλαμβάνεται την έννοια της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο Σαλβίνι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στους βουλευτές, πριν την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του, προσθέτοντας πως «για αυτό το λόγο οι Ιταλοί πληρώνουν τον μισθό μου: για να υπερασπίζομαι τα σύνορά μας και να διατηρώ την ασφάλεια της χώρας μας».

Πηγή: www.newsit.gr