28 Μαρτίου 2020

Ρόδος: Ένας ξενοδόχος μάγος στη φοροδιαφυγή – Ξεσκεπάστηκαν τα ένοχα μυστικά του με αποδείξεις.

Ο ξενοδόχος είχε βρει τη συνταγή του παράνομου κέρδους. Η συνταγή που εφάρμοσε βγήκε στο φως…

Ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, επέβαλε χθες (14-01-2019) το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε έναν ξενοδόχο, που κρίθηκε ένοχος φοροδιαφυγής υπό τη μορφή της απόκρυψης από το όργανα της φορολογικής διοίκησης φορολογητέων εισοδημάτων από οποιαδήποτε πηγή.

Πιο συγκεκριμένα ο ξενοδόχος κρίθηκε ένοχος για το ότι κατά τη διαχειριστική περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2006 έως 31 Δεκεμβρίου 2006 προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή οφειλόμενου φόρου εισοδήματος, με πρόθεση απέκρυψε από τα όργανα της φορολογικής διοίκησης φορολογητέα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή, παραλείποντας να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Ο δε φόρος που αναλογεί στα εισοδήματα αυτά υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Πλέον συγκεριμένα υπό την ιδιότητά του ως προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου ξενοδοχειακής εταιρείας, στην δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδου, απέκρυψε φορολογητέα εισοδήματα ύψους 1.862.917,39 ευρώ και δεν κατέβαλε τον φόρο που αναλογεί ύψους 540.682,22 ευρώ.

Πηγή: dimokratiki.gr