30 Μαΐου 2020

Black Friday 2018 με μεγάλες προσφορές –

Black Friday 2018 Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, πολλά καταστήματα έχουν προγραμματίσει ήδη εκπτώσεις και προσφορές.

Η αντίστοφη μέτρηση για τη Black Friday 2018 έχει αρχίσει, και χιλιάδες καταναλωτές περιμένουν με… αγωνία την επόμενη κίνηση των καταστημάτων. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα καταστήματα που έχουν αρχίσαει δειλά-δειλά να κάνουν εκπτώσεις στο πλαίσιο της Black Friday 2018, αλλά οι περισσότεροι, δίχως αμφιβολία, περιμένουν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018. Η Black Friday 2018, σηματοδοτεί στην πραγματικότητα και την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

H Black Friday είναι μία σημαντική ευκαιρία για τους καταστηματάρχες που δεν πρέπει να αφήσουν να πάει χαμένη, αλλά να προετοιμαστούν ώστε αυτή η προωθητική ενέργεια να δώσει μια ακόμη ανάσα στην ταλαιπωρημένη αγορά, και μια ευκαιρία στους καταναλωτές να προβούν σε συμφέρουσες αγορές.
Αντίστροφη μέτρηση για… Black Friday 2018

Η αντίστοφη μέτρηση για τις εκπτώσεις της Black Friday έχει αρχίσει. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, το αφεντικό θα… τρελαθεί, και οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βγουν κερδισμένοι αν είναι προσεκτικοί και κάνουν έξυπνες αγορές. Και φέτος αναμένεται υψηλή η συμμετοχή των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στην «Μαύρη Παρασκευή», με μεγάλες εκπτώσεις αλλά σε συγκεκριμένα προιόντα.

Πέρσι, όπως προέκυψε από δειγματοληπτική έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε τυχαίο δείγμα επιχειρήσεων των κλάδων που συμμετείχαν στην Black Friday, δηλαδή επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών και παιχνιδιών σημείωσαν άνοδο των πωλήσεων.

Το έθιμο της Black Friday (“Μαύρη Παρασκευή”), έφτασε κα ιστην Ελλάδα για να μείνει, καθώς όπως αποδείχθηκε τις προηγούμενες χρονιές, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την εγχώρια αγορά. Έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1952 στις Ηνωμένες Πολιτείες, και πριν λίγα μόλις χρόνια έφτασε και στην Ελλάδα. Φέτος, η Black Friday 2018 «πέφτει» την Παρασκευή στις 23 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα θα προσφέρουν τεράστιες εκπτώσεις που θα αγγίξουν ή θα ξεπεράσουν ακόμη και το 80%. Αν θέλετε να προλάβετε τις καλύτερες προσφορές καλό είναι να προειτοιμαστείτε σωστά.
Black Friday 2018Black Friday 2018

Χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές για να έχουν υπόψη τους, λίγο πριν τις μεγάλες εκπτώσεις της Black Friday.

Διενεργήστε έρευνα αγοράς από νωρίς. Βρείτε και ξεχωρίστε τα προϊόντα που ίσως σας ενδιαφέρουν, σημειώστε την τιμή τους για να μπορέσετε πιο εύκολα να έχετε πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν την Black Friday.

Όχι στις βιαστικές αγορές. Αγοράστε μόνο τα πραγματικά που χρειάζεστε ή που τον υπόλοιπο χρόνο θα είναι απαγορευτική η τιμή τους για την τσέπη σας. Κάντε προσεκτική έρευνα αγοράς, και συγκρίνετε τιμές αλλά και ποιότητα προϊόντων.

Μην αγοράσετε ένα προϊόν γιατί απλά είναι σε προσφορά. Μελετήστε όσο καλύτερα μπορείτε και διαβάστε όλα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται και στις ανάγκες σας. Αναζητήστε κριτικές για την ποιότητα του προϊόντος, και αξιολογήστε το με βάση την τελική τιμή, και όχι την έκπτωση που σας προσφέρεται.

Αξιοποιήστε το ίντερνετ. Χρησιμοποιήστε το ίντερνετ για να εντοπίσετε εναλλακτικά προϊόντα, αλλά και κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει. Δείτυε επίσης και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές, και κάνετε την τελική επιλογή σας.

Μην είναι η τιμή το μόνο κριτήριο. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα προϊόν μεγάλης αξίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιολογήσετε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή.
Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας από τώρα. Την ημέρα του Black Friday 2018 θα υπάρξουν πολλές προσφορές και μπορεί να παρασυρθείτε. Αν καθορίσετε όμως από νωρίς τον ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για αγορές, τότε πιθανόν να οδηγηθείτε σε πραγματικά έξυπνες και χρήσιμες αγορές.
Black Friday 2018 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι

Οι έμποροι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις της Κωδικοποίησης Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) αναφορικά με τις «Πρακτικές πώλησης με μειωμένη τιμή ή παροχή πρόσθετου οφέλους προϊόντων και υπηρεσιών» (βλ. άρθρο 78). Η διαπίστωση παραβάσεων κυρώνεται βάσει των διατάξεων της παρ.9 άρθρο 78 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (για είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας) και του άρθρου 21 του ν. 4177.13 (για όλα τα άλλα καταναλωτικά αγαθά).

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 15 του ν.4177/2013, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, εκτός αν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις των οικείων Αντιπεριφερειαρχών σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου.

Συστήνεται στους καταναλωτές να διενεργούν έρευνες αγοράς για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν κατά την περίοδο που θα προηγηθεί της αναφερόμενης δράσης, ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι πραγματική εικόνα του μεγέθους των εκπτώσεων και προσφορών που θα εφαρμοστούν την Black Friday.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης, το όφελος για τους ίδιους από εφαρμογή εκπτώσεων/προσφορών θα πρέπει να προκύπτει σαφώς από τις αναγραφόμενες επί των πινακίδων των προϊόντων τιμών (τιμή πριν και τιμή μετά την πραγματοποίηση της δράσης).

Πηγή: www.newsit.gr