26 Σεπτεμβρίου 2020

Πιλότος μοιράζετε εντυπωσιακές φωτογραφίες του νυχτερινού ουρανού από το πιλοτήριο

Όταν πρόκειται για φωτογραφίες από το πιλοτήριο ο πιλότος Κρίστιαν Βαν Χέιστ ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη.

Ο 35χρονος Κρίστιαν έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει απαθανατίσει χιλιάδες πόλεις φωτογραφίζοντας τα αστέρια, τον Γαλαξία και το Βόρειο Σέλας.

Ο πιλότος των Μπόινγκ 747 πάντα έχει μια φωτογραφική μηχανή στο πιλοτήριο για να μπορεί πάντα να βγάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες του ουρανού από τα 30.000 πόδια.

Δείτε το βίντεο

“Μερικές φορές είναι δύσκολο να περιγράψεις στον κόσμο τι κάνει τις βραδινές πτήσεις τόσο ξεχωριστές όταν βλέπεις μπροστά σου τα αστέρια, το Βόρειο Σέλας και μια σκοτεινή λάμψη στην ατμόσφαιρα”, ανέφερε ο Κρίστιαν.

“Ή τα συναισθήματα που νιώθεις όταν βλέπεις πόλεις, χώρες, ωκεανούς και ηπείρους να περνούν κάτω από τα φτερά του αεροπλάνου. Μοιάζει σαν να είσαι αποκομμένος από τον πλανήτη”, πρόσθεσε.

Εδώ το αεροπλάνο βρίσκεται σε τόσο μεγάλο ύψος που φαίνεται η καμπυλότητα της γης.

Εδώ ο Κρίστιαν έχει απαθανατίσει το Βόρειο Σέλας πάνω από την Αλμπέρτα του Καναδά.

“Πιστεύω ότι κάθε φωτογραφία λέει την δική της ιστορία και μαζί σαν κομμάτια ενός μεγαλύτερου παζλ δείχνουν την μεγαλύτερη εικόνα που αποκαλύπτει πως είναι να πετάς πάνω από την γη το βράδυ.”

“Αυτή η συλλογή φωτογραφιών δείχνει μια σειρά από φωτογραφίες μεγάλης έκθεσης από το πιλοτήριο και τον θάλαμο διακυβέρνησης. Αυτό δείχνει τις δυνατότητες των φωτογραφιών μεγάλης έκθεσης στον αέρα.”

“Η ανάγκη να απαθανατίσω αυτές τις υπέροχες θέες ξεκίνησε όταν έπιασα την πρώτη μου δουλειά ως πιλότος.”

“Το Βόρειο Σέλας, τα αμέτρητα αστέρια, ο Γαλαξίας, οι πόλεις και οι χώρες που περνάνε από κάτω ήταν κάτι που έπρεπε να απαθανατίσω με την κάμερά μου.”

Η Κρίστιαν υποστηρίζει ότι πάντα θαύμαζε το πως οι σκιές και τα φώτα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στον ουρανό.

“Το φως στον ουρανό συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά από τον τρόπο που το έχουμε συνηθίσει στην επιφάνεια της γης. Σε συνδυασμό με την μοναδική οπτική γωνία που έχουμε οι πιλότοι από το πιλοτήριο ήταν το τέλειο περιβάλλον για να βγάλω τις φωτογραφίες.”

“Άλλο ένα πράγμα που με παρακινεί να βγάζω τις φωτογραφίες είναι ότι κάθε σύννεφο και κάθε τοπίο αλλάζει συνεχώς και δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.”

“Μερικές φορές είμαι ο μοναδικός που βλέπει αυτές τις απίστευτες θέες και απλά ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ αυτή την ομορφιά με τον κόσμο.”

[dailymail]