31 Μαΐου 2020

Γιατί ο Γιούνκερ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακυρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, η συνάντηση ακυρώθηκε λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του Γιούνκερ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η Αντρέεβα σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγκάστηκε να ακυρώσει και τη συνάντησή του με τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ενώ δεν θα παραστεί ούτε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ξεκινάει σήμερα με θέμα το Brexit, ο κ. Γιούνκερ συναντάται εκτάκτως με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Για την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης Γιούνκερ-Μητσοτάκη, πηγές της Ε.Ε. δήλωναν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «λόγω εξελίξεων που συνδέονται με τη Σύνοδο Κορυφής και πιέσεων στην ατζέντα του Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν ακύρωσε συμμετοχή του στη Σύνοδο του ΕΛΚ και τις προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις του με Κυριάκο Μητσοτάκη και Μπιλ Γκέιτς».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ