26 Μαΐου 2020

Νέα Δημοκρατία: «Τρία ερωτήματα για το σκάνδαλο με την επιχείρηση της οικογένειας Τσίπρα»

Συνέχεια στην κόντρα της με την κυβέρνηση για την υπόθεση της εταιρίας Δίοδος, της οικογένειας Τσίπρα, δίνει η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοίνωσή της την Κυριακή (22.07.2018).

Αφορμή για τη νέα επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο ξάδερφος του πρωθυπουργού και επικεφαλής του οικονομικού του γραφείου, Γιώργος Τσίπρας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει τρία ερωτήματα, στα οποία ζητά να απαντήσει ο κ. Τσίπρας.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι παραβλέπει τις ύβρεις εναντίον του κόμματος και θέτει τα ερωτήματα, στα οποία όπως επισημαίνει δεν έχει απαντήσει ούτε ο ίδιος ούτε το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και μία εβδομάδα.

«O ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα και προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας αποφάσισε να δώσει συνέντευξη  για την πολύκροτη υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που είχε καταθέσει η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα. Δυστυχώς όσα είπε δεν μας έκαναν σοφότερους. Παραβλέπουμε τις ύβρεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και θέτουμε τρία αυτονόητα ερωτήματα στα οποία παραδόξως τόσο όσο ο ίδιος, όσο και το Μαξίμου, εδώ και μια εβδομάδα, τηρούν σιγή ιχθύος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Νέα Δημοκρατία: Τρία ερωτήματα στον Γιώργο Τσίπρα

Είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον ξάδερφό του (και αδερφό του Πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα;
Αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον;
Πώς άραγε εξηγεί ο Γιώργος Τσίπρας, ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό;

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πως δηλαδή κατέληξε  -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πως συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών…».

Πηγή: www.newsit.gr