Σκιάθος: Πέθανε η Ειρήνη Λαμπράκη – Κατέρρευσε στο εξοχικό της σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η Ειρήνη Λαμπράκη έφυγε από τη ζωή στη Σκιάθο σε ηλικία 69 ετών. Που οφείλεται ο θάνατός της…

Την τελευταία της πνοή στο εξοχικό της σπίτι στην Σκιάθο άφησε προχθές Τετάρτη (18-07-2018) το βράδυ η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ειρήνη Λαμπράκη, σε ηλικία 69 ετών. Ο αιφνίδιος θάνατος της Ρένας Λαμπράκη αποδίδεται σε παθολογικά αίτια και ενημερώθηκε και η αστυνομία. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Λάρισα για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ για τη μεταφορά της σορού της στην Αθήνα και την κηδεία της, το Α.Τ. Σκιάθου ενημέρωσε την Εισαγγελία Βόλου ότι θα γίνει με μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων.

Ο θάνατος της 69χρονης Ρένας Λαμπράκη σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Σκιάθου, όπου ήταν γνωστή και πολύ αγαπητή. Η Ειρήνη (Ρένα) Λαμπράκη γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (εμπορικό δίκαιο) και στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια (ιστορία της τέχνης και ιταλική λογοτεχνία).

Διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών από το 1977 ως το 1989, καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού το διάστημα 1988 – 1989. Από το 1994 ως το 1999 ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr