31 Μαΐου 2020

"Πέρασε" με 154 ψήφους το πολυνομοσχέδιο – Καταψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ ο Δημήτρης Καμμένος

Με 154 υπερ από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψηφίσθηκε πριν λίγο το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Κατά ψήφισαν 144 βουλευτές ενώ απουσίασαν δύο βουλευτές.

Επίσης όλα τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν κατά πλειοψηφία. Εκτός «γραμμής» των ΑΝΕΛ βρέθηκε ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος ότι καταψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία πάντως του Πολυνομοσχεδίου κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν, καθώς πάνω από 20 βουλευτές όλων των παρατάξεων «μπερδεύτηκαν» και δεν ψήφισαν όλα τα άρθρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθούν ένας – ένας ώστε να δηλώσουν τι ψηφίζουν στην γραμματεία σε ένα ένα τα άρθρα που «έχασαν» και να υπογράψουν τη σχετική δήλωση.

Η συζήτηση έγινε στην σκιά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία της πΓΔΜ. Αρχικά, έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλήσει στη συζήτηση. Αλλά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα καταθέσει πρόταση μομφής, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βουλή και έκανε παρέμβαση.

Πηγή: www.newsit.gr