31 Μαΐου 2020

Υπ. Εξωτερικών: ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα πρέπει να εργαστούν για την ειρήνη και την σταθερότητα

Την ικανοποίησή του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για την συμφωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως και οι δύο θα πρέπει να εργαστούν για την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή.

«Χαιρετίζουμε ενθέρμως τη σύνοδο κορυφής μεταξύ των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, στη Σιγκαπούρη, και τη ρητή δέσμευση των δύο πλευρών να εργαστούν από κοινού προς την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και την εδραίωση της σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, έπειτα από δεκαετίες εντάσεων» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών.

Επισημαίνει, μάλιστα, πως η Ελλάδα θεωρεί τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών ακρογωνιαίο λίθο τής εξωτερικής πολιτικής της και δηλώνει ότι θα παραμείνει αρωγός όλων των συναφών προσπαθειών προς την εξεύρεση διπλωματικής λύσης για την πλήρη και μόνιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, καθώς και την αποτροπή διασποράς πυρηνικών όπλων και συναφούς τεχνολογίας που διαχρονικά υποστηρίζει.

Πηγή: www.newsit.gr