21 Μαΐου 2022

Πήλιο: Ανατροπή στη δολοφονία της Ζαγοράς – Αθώοι για το έγκλημα πατέρας και γιος.

Πατέρας και γιος βρέθηκαν στο εδώλιο για τη δολοφονία 56χρονου στο Πήλιο. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται…

Αθωωτική ήταν η κρίση δικαστηρίου της Λάρισας για πατέρα και τον γιο του, που κατηγορούνταν ότι σκότωσαν έναν συγχωριανό τους κατά τη διάρκεια καβγά για κτηματικές διαφορές στο Πήλιο.

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, της οποίας η εξέλιξη διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυάριθμου ακροατηρίου, καθώς πολλοί κάτοικοι της Ζαγοράς Πηλίου βρέθηκαν στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την περιοχή το καλοκαίρι του 2015.

Πατέρας και γιος δέχθηκαν επίθεση, ενώ βρίσκονταν στο κτήμα τους από 56χρονο με τον οποίο τους χώριζαν κτηματικές διαφορές, για τις οποίες ωστόσο οι νόμιμοι ήταν πατέρας και γιος.

Ο -πρόσφατα τότε- αποφυλακισθείς επιτέθηκε στους δύο με ξύλο και κλαδευτήρι κι εκείνοι στην προσπάθειά τους να αμυνθούν απάντησαν στα χτυπήματα. Ο 56χρονος κατέληξε από αιμορραγία στα πνευμόνια.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες οι περισσότεροι υπεράσπισης, καθώς οι κατηγορούμενοι ήταν πρόσωπα που δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην περιοχή.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον γιο και κατά πλειοψηφία αθώο τον πατέρα κάνοντας χρήση του άρθρου 22 του Ποινικού Κώδικα περί άμυνας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας. Πατέρας και γιος μετά την απόφαση έπεσαν χαρούμενοι στις αγκαλιές συγγενών και φίλων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία