5 Φεβρουαρίου 2023

Τι συνέβη στο δικαστήριο με Αγγλούπα-Φαρμάκη επτά χρόνια μετά τον πυροβολισμό;

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε χθες ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Όλγας Φαρμάκη, Αλέξανδρος Αγγλούπας, με αφορμή τη σφαίρα που καρφώθηκε στην κοιλιά της Γωγώς Φαρμάκη, τον Νοέμβριο του 2011, και λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso και η Ντέμη Ντάβαρη, την ώρα που η αδερφή του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας στο αιματηρό περιστατικό Όλγα Φαρμάκη βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας καλείται να λογοδοτήσει για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της αδερφής της.

Και μπορεί η απουσία της Όλγας Φαρμάκη που είναι η βασική μάρτυρας να προκάλεσε τον προβληματισμό της έδρας, ωστόσο το δικαστήριο τελικά σήκωσε την αυλαία της δικής, η οποία και θα συνεχιστεί αύριο.

Το περασμένο Ιούνιο άλλωστε η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί ύστερα από αίτημα της Γωγώς Φαρμάκη, λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων στην Αμερική.

Πάντως τα επτά χρόνια που πέρασαν από το συμβάν φαίνεται πως άμβλυναν την οργή και τις αντιθέσεις μεταξύ θύτη και θύματος και λίγη ώρα πριν την έναρξη της δίκης ο Αλέξανδρος Αγγλούπας και η Γωγώ Φαρμάκη συνομιλούσαν φιλικά στους διαδρόμους των δικαστηρίων. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε, στο προηγούμενο δικαστικό ραντεβού των δυο τους, η νεαρή επιχειρηματίας είχε ξεκαθαρίσει μέσω του δικηγόρου της, ότι δεν θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

fthis