21 Μαΐου 2022

Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το όνομα των Σκοπίων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα επικοινωνιακά παιχνίδια σε ένα πολύ σοβαρό εθνικό θέμα και τον κατηγορεί για μυστική διπλωματία με την πλευρά των Σκοπίων.

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα και να τονίσει ότι δεν θα προσέλθει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή σε κατ΄ ιδίαν ενημέρωση από τον κ. Τσίπρα αν δεν γίνει γνωστή μια ενιαία και ξεκάθαρη θέση που θα εκφράζει το σύνολο της Κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πάει ένα βήμα παραπέρα τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την λύση του θέματος, λαμβάνοντας υπόψιν το λαϊκό συναίσθημα όπως αυτό εκφράστηκε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, με κοινή χρήση έναντι όλων και απάλειψη όλων των αλυτρωτικών αναφορών από τα Σκόπια όπως εκφράστηκε στο Βουκουρέστι, διαμορφώθηκε κάτω από δύσκολες διπλωματικές συνθήκες και πολλαπλές πιέσεις για την Ελλάδα. Σήμερα το περιβάλλον διπλωματικά είναι σαφώς πιο ευνοϊκό και άρα η κυβέρνηση οφείλει να επιτύχει σαφώς καλύτερη συμφωνία, θα σημειώσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό με απλά λόγια, σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ως επιδίωξη και στόχο στη διαπραγμάτευση ακόμα και ένα όνομα χωρίς αναφορά στην Μακεδονία.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη της διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση και ταυτόχρονα το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

inboxnews.gr