13 Ιουλίου 2020

Salt Bae και στο Μανχάταν.

Ο πιο διάσημος χασάπης του κόσμου, ο Nusret Gokce ή αλλιώς Salt Bae, αλατίζει πλέον τις μπριζόλες του στο Μανχάταν.

Ο Νουσράτ Γκόκτσε – γνωστός ως Salt Bae – άνοιξε στο κέντρο της Νέας Υόρκης το 13ο της αλυσίδας μπριζολάδικών του, Nur-Est.

Φυσικά δεν λείπει η τεράστια εικόνα του Νουσράτ: εκείνος, φορώντας ένα λευκό T-shirt και τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου, το δεξί του χέρι ένα V και απ’ τις άκρες των δαχτύλων του να πέφτει από ψηλά ένας μικρός καταρράκτης αλάτι.

Salt Bae: Ο χασάπης που έγινε… σταρ

Ο Νουσράτ γεννήθηκε στην Τουρκία κι έγινε χασάπης. Πέρασαν χρόνια, και σήμερα ο 35χρονος, πρώην χασάπης, έχει γίνει μια διασημότητα.

«Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι επάγγελμα χαμηλής κοινωνικής τάξης, υποτιμητικό. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες» παραδέχθηκε ο ίδιος στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Το εστιατόριο στο Μανχάταν

Συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές του Glen and Co. Architecture για να ανοίξει το μπριζολάδικό του εκεί που παλιά ήταν το China Grill, στο κτίριο Black Rock CBS, στην 60 West 53rd St.

Θα μπορεί να εξυπηρετεί 150 θαυμαστές – του ίδιου και της κουζίνας του -, τους 80 από τους οποίους σε χώρο, έξω.

Θα σερβίρει μπριζόλες και άλλα κομμάτια από αρνί και μοσχάρι. Το κρέας θα κόβεται δίπλα στο τραπέζι αυτού που έχει παραγγείλει. Φυσικά, «όλα, στα κάρβουνα».

Οπωσδήποτε θα έχει λουκούμι. Το μενού περιλαμβάνει και κόφτα (γνωστό από τα τούρκικα και κούρδικα φαγάδικα της Αθήνας).

Ίσως το ατού είναι ότι θα σερβίρει ο ίδιος ο Salt Bae. Με το λευκό T-shirt του, το μαύρο παντελόνι, τα στρογγυλά μαύρα γυαλιά ηλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ