28 Νοεμβρίου 2022

Επιμένει εκτός γραμμής ΝΔ ο Κασαπίδης – «Καμία σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια»

Θα πάει στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης ξεκαθάρισε πως θα δώσει το “παρών” στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αλλά και πως δε θα ψηφίσει στη Βουλή καμία σύνθετη ονομασία που θα περιέχει το όνομα ή παράγωγο του ονόματος “Μακεδονία”.

Ο Γιώργος Κασαπίδης χαρακτήρισε το ενδεχόμενο μιας σύνθετης ονομασίας ως «προδοσία», ενώ, κληθείς να σχολιάσει τη θέση του δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη που λέει «ναι» σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, του ζήτησε να διαβάσει βιβλία για το θέμα της Μακεδονίας.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως “είναι ευκαιρία να μάθουμε σε τι χώματα πατάμε. Και αναλόγως να νιώθουμε αν τα τιμούμε ή αν τα προσβάλλουμε με τη συμπεριφορά μας”.

«Πρωτίστως εθνικό θέμα»

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «διακυβεύονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, το θέμα είναι πρωτίστως εθνικό όχι πολιτικό».

Παράλληλα ο Γιώργος Κασαπίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση καθώς όπως είπε πολλά μέλη της είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας για την πΓΔΜ. Όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι η επίσημη γραμμή της ΝΔ με βάση το Βουκουρέστι στηρίζει επίσης μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε:

«Η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν παρουσίασε τη θέση της».

Με πληροφορίες από kozanimedia

Πηγή: www.newsit.gr